Mercelis: comeback met single en album!

Previews:Overige
  Van Muylem    25 maart 2021

Mercelis neemt 16 jaar de tijd maar raakt je dan 42 minuten recht in het hart! Album 'White Flemish Trash' komt uit in mei (2021).


Jef Mercelis de uit Turnhout afkomstige singer-songwriter leerden we kennen toen hij in 1992 de finale bereikte van Humo’s Rock Rally samen met o.m. dEUS, Nemo en The Sideburns, de voorloper van Novastar.
Pas vier jaar later bracht hij met zijn band het  debuutalbum “The Hopes & Dreams of a Drunk Punk” uit. Het album en ook live-optredens op onder meer Marktrock bereiken een schare trouwe fans maar niet het grote publiek. Hij begon zich vervolgens vanaf dan ook toe te leggen op het schrijven van muziek voor talrijke bekroonde (inter)nationale film- dans – en theater projecten.
Zijn tweede album rockalbum “Western Union” volgde in 2005 en hij deelde tevens de affiche met o.m. John Parish en Mark Eitzel.
Jef Mercelis produceeerde albums van o.m  Quiet Stars en de in Berlijn wonende Leila Albayaty en speelde bij Rudy Trouvé’s I H8 Camera, Saint Jane en Noodzakelijk kwaad, een trio met Teuk Henri en  Frank Pay. De band begeleide onder meer dichter Jan Ducheyne.

Nu 16 jaar rijpen volgt er dit voorjaar de reelase van het nieuwe album “White Flemish Trash”, een weerbarstige, intense, eerlijke en bloedmooie plaat. Mercelis is terug als trio met drummer PaTricky Clauwaert (Francoiz Breut, Trio Clauwaert Henri Jacquemyn) en gitarist Teuk Henri (SHARKO, Rawfrücht, I H8 Camera).