Aeveris brengt eerste single uit op 5 november.

Previews:Overige
 Filip Vanhoof    24 oktober 2021

Wie al ongeduldig zit te sleutelen aan zijn of haar eindejaarslijstjes raden we aan nog heel eventjes te wachten met het lamineren.  Eind 2021 zal de eerste single van de nieuwe band Aeveris mogelijk als een bom inslaan in de Belgische scene.  Met leden van Fields Of TroyThoriumAlways Fallen en Horizons kan je namelijk een hele boel creativiteit verwachten. Op 5 november komt Shapeless uit op de gangbare kanalen waaronder Spotify.


Toen bleek dat de pandemie een veel grotere impact had dan iedereen de eerste weken had verwacht wisten we dat we ook daar enkele voordelen van konden verwachten.  Naast rust en zelfreflectie vervolledigt creativiteit de top 3.  Heel veel bestaande bands konden eindelijk eventjes uitrusten en zich uit het drukke leven terug trekken. Deze weliswaar geforceerde pauze zorgde er dan ook voor dat we al heel wat moois hebben mogen (her)ontdekken in de muziekwereld. Bands die plots meer tijd vonden om dat ene album te blijven perfectioneren en anderen die eindelijk konden starten met het creatieve proces dat ze anders ver naar voor moesten schuiven door het vele touren. 

Er werd veel online gecommuniceerd en misschien is dat ook wel de reden waarom we eind 2021 de nieuwe Belgische band Aeveris mogen verwelkomen in onze mooie scene.  Op 5 november brengt deze underground-all-star band de single Shapeless uit en daar is al een teaser van online gezet.

 

 

Wij konden de single reeds beluisteren. Shapeless gaat over hoe je zo in de miserie kan belanden dat je jezelf er in verliest waardoor je door de buitenwereld een neutrale uitstraling lijkt te bezitten. Je wordt een vormloos, shapeless, schepsel.  Klinkt best negatief maar holy f*ck het geeft blijkbaar ook de nodige energie. Alsof je hoort hoe het bij zo'n persoon van binnen voelt terwijl je niéts toont. In moderne core-achtige metal ga je dat vanzelfsprekend terug vinden in de vocalen en de korte agressieve muzikale bursts, maar daar blijft het niet zomaar bij.

Zanger Louis Soenens (Fields Of Troy) leeft zich volledig uit in deze nieuwe band en voelt al aardig goed aan hoe je met een duale stem (clearn/screams) om moet gaan. Geholpen door de gitaren van Dennis Wyffels (Lethal Injury) en Jeffrey Behiels (Horizons), de bas van Pieter Nyckees (Always Fallen) en de drums van Louis Van Der Linden (Thorium) gaat het in harmonie van slaan tot zalven waarbij respectievelijk harde drumbeats en riffs feilloos afwisselen met melodieuze arrangementen.
 


 

Doorheen de ganse song worden we getrakteerd op afwisselende stemmingen en gevoelens waarbij het duidelijk wordt dat de heren niet voor de snelste en meest simpele structuren hebben gekozen. De korte riffs die de drumbeats op bepaalde momenten begeleiden zijn mooi gevonden omdat ze zo heerlijk anti-melodieus zijn. Ze doen ons op dat vlak soms wat aan Death denken maar verder houden alle vergelijkingen uiteraard wel op. Aeveris speelt moderne metal van hoge kwaliteit met tonnen energie en emotie. 

In de vier minuten van Shapeless proberen we voorzichtig de vorm te boetseren die ons een idee zou moeten geen van hoe de plaat zou gaan klinken. Zeker omdat het geen vijf zomaar aan elkaar te linken bands zijn. Als de heren dan zelf aangeven dat we ook richting At The Gates mogen denken dan verwart ons dat alleen maar. 

Qua productie is het mooi geregeld al hoorden we op sommige cleane momenten dat de zang misschien een beetje meer naar de achtergrond kon om meer ruimte te geven aan de gitaren. Maar laat dat absoluut de pret niet bederven; Shapeless is een groeier en een prima eerste teken van leven van een band die hopelijk ook na de pandemie de samenwerking kan doorzetten. 

Aeveris is :

Zang: Louis Soenens (Fields Of Troy / Horizons)
Gitaar: Dennis Wyffels (Lethal Injury)
Gitaar: Jeffrey Behiels  (Horizons)
Bas: Pieter Nyckees (Always Fallen)
Drum: Louis Van Der Linden (Thorium / Vermilion)

Links 

Facebook | Instagram | email