Niels Hendrix - Lopen (single)

Previews:Overige
  Van Muylem    10 maart 2022

De bezieler van FONS Records mag met enige trots in het hart zijn eigenste nieuwe single aankodigen: Lopen! Een soort indie-pop-rock-song met lekkere twin guitars, flapperende drums en een paar plezante tempowisselingen. Het is een persoonlijk liedje over ouder worden, en het bijhordende gevoel te moeten meedraaien in een mallemolen die alsmaar meer vergt van het vege lijf, waardoor je op het einde het gevoel hebt dat je harder moet lopen dan je ooit van plan was. Mijn sappige Limburgse tongval zal niemand ontgaan, en de boodschap is duidelijk: "Eerst moet ge kruipen en dan moet ge lopen".


Quote: "Hopelijk krijgt Lopen evenveel aandacht als mijn eerste single Lastig, die in 2020 maandenlang op de radiogolven mocht meesurfen om zich in ieders oor te nestelen, en wordt het geen vergeten parel zoals Vallende Ster, het lied waar ik nochtans het meest trots op ben, maar dat blijkbaar weinigen mocht bekoren. Ach, het is ook maar muziek allemaal, maar voor mij, en velen met mij, is het wellicht één van de dingen die ons door de laatste 2 jaar hebben gesleurd. De single verschijnt op vrijdag 11 maart op de gebruikelijke streamingdiensten.
Check https://distrokid.com/hyperfollow/nielshendrix/lopen

"En de plaat?" hoor ik u hardop denken. Wel, die zal De Belevenis van Niels Hendrix heten, en ze staat er al 2 jaar aan te komen. Het plan is om het album te releasen in het najaar van 2022, maar eerst komt er nog een iets versere plaat van mijn band Fence (release 01/07/2022), en gaan we uitgebreid vieren dat ons geliefde FONS Records dit jaar 10 jaar bestaat!

Om het einde van de Corona-periode te vieren, dacht ik dat het een goed idee zou zijn om mijn verwilderde Corona-haardos te kortwieken tijdens het filmen van een videoclipje. Het resultaat is een filmpje waarin ik in verschillende gedaantes rondslenter rond mijn heimat, Hasselt. Van langharige rasta-kop tot gekortwiekte propere jongen, ik ben alles een beetje maar niets helemaal. Een beetje zoals ik we ons in het leven soms allemaal wel eens voelen, denk ik.

Met dank aan Ben Steensels voor het betere filmwerk, en Jonas Wellens van Visuals Internationals voor het betere montagewerk."