Debuutep Nel & JP: Honger!

Previews:Overige
  Van Muylem    30 oktober 2023

Wij denken 'the survival of the fittest' om... naar 'meer kracht aan de zwaksten' en nemen graag het woord op de tong om iédereen een stem te geven in de maatschappij. De evolutie bracht ons tot een maatschappij waarin 'honger' al lang de basisbehoefte overschreden heeft. We hongeren elke dag... naar meer. 


Onze honger om electropunkpoëzie te maken nam in ons eerste levensjaar alvast alleen maar toe. En dat werd de rode draad doorheen onze debuut ep 'Honger', die verschijnt op 3 november 2023. Honger naar meer: meer macht ('Hamartia'), meer consumeren ('Zelfbeeld Van Denaldie'), meer gedeelde verantwoordelijkheid ('Desinteresse'), meer bevestiging ('Traan'), meer van het échte leven ('Ik beken' en 'Slapeloosheid')...

Punkpoëzie voord geduwd door stuwende beats, elektro en diepdonkere baslijnen over herkenbare thema's, zit verwerkt in de 6 nummers op deze eerste ep, waarvan 'Zelfbeeld Van Denaldie', 'Huidhonger' en 'Hamartia' reeds als single verschenen.Op de ep vind je ook één track terug die ze nog nooit live speelden en wellicht ook nooit live zullen brengen ('Slapeloosheid'). Word gebeten door onze honger...

Op 3 november stellen we onze ep 'Honger' voor bij Jaggers in Gent: Facebookevent
'Honger' verschijnt digitaal op alle streamingskanalen, in beperkte oplage in 'collectors bag'  (€12) en in een 'paper bag' (€10).
Daarin vind je: 

  • Een usb-stick met de 6 tracks (mp3), de videoclips, foto's en teksten 
  • Een button
  • Een sticker
  • Kaartjes met foto's en teksten

De 'bags' verkopen we op optredens of kan je bestellen door ons te contacteren.

'Honger' laat je alvast voorproeven van wat Nel & JP zeker verder zetten, want in het voorjaar 2024 zullen ze hun eerste volledige plaat uitbrengen.

Geplande optredens2023
31/10   Don Vitalski’s Legendarische Dinsdagclub, Plein Publiek, Antwerpen
3/11     EP-release, Jaggers, Gent
22/12  B52, Eernegem + D:Zine
23/12  Dark Entries Night, Kinky Star, Gent 
2024
17/2    The Kilt, Diest + D:Zine Live-ervaringen25/10 Sprekende Ezels, BXL Central, [Chez PIAS], Brussel
17/10/2023: Don Vitalski's Legendarische Dinsdagclub, Permeke, Antwerpen
3/10/2023: Don Vitalski's Legendarische Dinsdagclub, Permeke, Antwerpen
30/9/2023: Geleen Calling, Geleen (Nederland)
21/7/2023: Ballonnenvrees op de Gentse Feesten, Muzikantenhuis, Gent
28/6/2023: De Moester, Gent, duo-optreden met Vincent
10/6/2026: Djingel Djangel, Antwerpen, als support voor Staatseinde
25/5/2023: De Charlatan, Gent, als special guest voor Korinthians en Nona Problema
6/4/2023: De Bunker, Gemert, Nederland
24/2/2023: Jaggers, Gent
1/4/2023: De Kelk, Brugge, als support voor Fragment
31/3/2023: Café Café, Hasselt, als support voor Arbeid Adelt!
18/2/2023: Surprise gig, Balzaal Vooruit, viernulvier, Gent
11/2/2023: Moc Perron, Hamme
5/11/2022: Trefpunt, Gent, support voor Fragment

Biografie

Nel Mertens (tekst, spoken words) en JP De Brabander (alle instrumenten, mix, master, productie) hadden elkaar al eerder ontmoet, maar nog nooit op het podium of in de opnamestudio. Twee jaar geleden werkten ze voor het eerst samen voor This Can Hurt, de band waarvan JP componist, gitarist en producer is. Nel voorzag één van de nummers op hun semi-akoestische ep ‘A Deeper Shade Of Blue’ van tekst en stem. Dat beviel hen wel, dus schreven ze samen nog enkele nummers.

‘Punkpoëzie in droomkamers’ prijkte er op de affiche van hun eerste optreden in Trefpunt (Gent), als voorprogramma van de Gentse newwaveband Fragment. Punkpoëzie, want dat was wat Nel schrijft. Maar zo klonk het nog niet. Dus enkele weken voor dat optreden, begon het duo van een blanco blad en schreef gloednieuwe nummers, waarmee ze voor het eerst op 5/11/2022 op de planken stonden in een uitverkocht Trefpunt.

Het samen creëren vond al gauw een hoog tempo. Met beats in pittig, soms grauwe electrotracks. Woorden over het dagelijkse leven in al zijn absurditeit. Over maatschappelijke gevoeligheden, over de liefde. En vooral over het ego. Haar ego, zijn ego, hun ego, jullie ego. Teksten die zouden kunnen aanzetten tot denken, zelfs. 

Dankbaar voor de reeds vele podiumkansen die ze kregen in hun eerste levensjaar als muzikaal duo, kijken ze - na bijna exact één jaar na hun eerste optreden - uit (of ja... hongeren?) naar de voorstelling van hun eerste ep en de daaropvolgende optredens!

Live mag je een dansfeestje van dit duo verwachten. Met Nel die haar woorden het publiek in gooit en JP die ze vooruitstuwt met baslijnen versmolten met electro.