Skarhead - Dreams Don’t Die

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      14 september 2011

September was nog niet halfweg of het laatste album van Skarhead,Dreams Don’t Die, lag al in mijn bus te pronken. I Scream records released de plaat in de Benelux op 23 september 2011. De groep brengt met dit album enkele covers van legendes zoals Sick of It All, Cro-mags, Murphy’s Law, Bad Brains en Agnostic Front maar ook van mindere goden als Warzone, Sheer Terror, leeway, Youth Of Today, Outburst en raar genoeg ook een cover van Cindy Lauper. De reden dat dit album er gekomen is, is omdat Lord Ezec (ook wel gekend in bepaalde kringen als Danny Diablo) een ode wil brengen aan de groepen die hem in zijn jeugd zo hard geïnspireerd en beïnvloed hebben tussen 1986 en 1989.


Aangezien Lord Ezec en de rest van de band is opgegroeid met deze muziek is het dan ook niet raar dat elke track met hart en ziel word gespeeld. Muzikaal word er niet echt iets origineels mee gedaan maar de songs worden wel met dat typische Skarhead sausje overgoten.

Nu is er niet echt nood aan coveralbums en doen deze albums meestal dienst om de muzikanten zelf een pleziertje te doen, maar als je fan bent van Skarhead en van voornoemde groepen (misschien met uitzondering van Cindy Lauper) kan je dit wel een kans geven. Het is niet omdat het een ietwat overbodige release is dat het niet leuk kan klinken, nietwaar?

  Contact