Jag Panzer - Scourge of the Light

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
  pieter    20 februari 2011

Toen ik nog héél in het begin Jag Panzer in de rekken bij de cd boer zag liggen, sloeg mijn fantasie op hol. Vette oorlogsgeoriënteerde death metal ? Maar niks was minder waar. Jag panzer speelt power metal en toch ben ik hun blijven volgen.


Na zeven jaar brengen deze Amerikanen eindelijk weer eens een album uit. Hun vorige album scoorde al redelijk goed en ik ben benieuwd wat Scourge of the Light nu teweeg zal brengen.

Een groot probleem waar Jag Panzer al enige tijd meegeplaagd is, is het gebrek aan erkenning. Vergelijk het een beetje met het verhaal rond Anvil. De vijf heren bezitten een brok aan talent maar ontbreken helaas een pak ondersteuning door de metalwereld. Onterecht als je het mij vraagt.

Maar nu, het album. Scourge of the Light is een gevarieerd album geworden waar we vingers kunnen aan aflikken. De productie, het niveau van songwriting alles klopt en is af ! Een nummer zoals Bringing on the Endzal de nekspieren zeker losmaken. Maar er is een maar, alle nummers van deze schijf geven een te "af" gevoel. Er is niks wereldschokkends aanwezig, er is niks dat blijft hangen voor dagen. Dit neemt natuurlijk niet weg dat Scourge of the Light zeker één van Jag Panzer's betere albums is geworden.

Voor fans die bijvoorbeeld de ijzeren dame te progressief vinden of mensen voor wie heavy metal te braaf is. Jag Panzer verdient een plaats in jullie en onze collectie.

1.Condemned to Fight04:23
2.The Setting of the Sun03:26
3.Bringing on the End05:03
4.Call to Arms03:26
5.Cycles04:08
6.Overlord05:27
7.Let It Out03:34
8.Union05:15
9.Burn06:04
10.The Book of Kells08:01