2Lightyears – Empty Words (Epictronic / Too Loud Records)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    24 september 2019

2Lightyears, voorheen gekend als Lightyears, is een 5-koppige Italiaanse female fronted rockband, in staat om een ​​compact en herkenbaar geluid te genereren, met de bedoeling om hun positieve energie te delen. Ze tekenden in 2017 met Too Loud Records / WormHoleDeath en namen de eerste EP "ERASE" op. Na de promotie van hun eerste EP en een kleine verandering in de naam, gingen 2Lightyears terug naar de studio om hun eerste full album op te nemen, "Empty Words”.


I still believe is een sterke openingstrack, waarbij ik niet alleen kennismaak met de mooie stem van zangeres Alice maar ook met de excellente songwritingkwaliteiten van de band. Het is alternatieve rock, zonder te hard te klinken en het is tegelijkertijd ook poprock zonder te zacht of te commercieel te klinken. Bij It’s Echoing had men beter de mannelijke backgroundvocals weggelaten, want die zijn bijlange niet zo aantrekkelijk als de stem van Alice. Het zeer meeslepende Rise Again klinkt zeer fris en aangenaam en werd in een mooie lyric video gegoten.

 

 

The Thought of You and I is een vrolijk huppelend en lekker in het oor liggend rocknummer. Numb kent een interessant begin en ontwikkelt zich tot een rustig melancholisch liefdesverdrietliedje. Street Lights blijkt een intieme verdrietige, maar toch erg radiovriendelijke song. Bij Dirty Little Lies wordt de piano afgestoft. Op Contradictions gaat het er wat steviger aan toe. Maar de song komt met te bekend voor. Dus die wint alleszins geen originaliteitsprijs. All in my Head barst van de positieve energie, wat niet echt mijn ding is. Back Home tenslotte is een gezellige, goed in het oor liggende, poprocksong

Conclusie:
2Lightyears blinken op “Empty Words” uit door sterke composities, zachte alternatieve rocksongs, positieve energie en de mooie aangename stem van Alice.Het is misschien allemaal wat te mooi, te zacht en te radiovriendelijk. Persoonlijk had ik het liever wat ruiger, luider en harder gehoord. Maar ik heb liever de degelijke rock van 2Lightyears en de stem van Alice op de radio, dan commerciële troep.

 

Facebook / Bandcamp