Triggerfinger - What Grabs ya

Review:CD-reviews uit BeNeLux
      5 oktober 2010

Triggerfinger is een band die geen bespreking meer nodig heeft in onze hedendaagse cultuur. Doch voor zij die de groep niet goed genoeg kennen volgt er hier een krachtige omschrijving in 1 zin: Triggerfinger brengt stevige melodieuze hardrock met een vleugje punk en erotiek. Vraag mij niet wat erotiek erbij doet maar ik als je naar de muziek luistert krijg je spontaan de gedachte om met het mooiste meisje van de wereld te gaan rondtoeren.


Triggerfinger gaf ons 4 jaar geleden een titelloos debuutalbum en dat was onmiddellijk al een groot succes. Nu, enkele jaren later brachten ze “What Grabs ya” naar het publiek toe. De groep die eerder al op talloze podiums stond en de vrouwen uit hun kleren liet gaan zorgde ervoor dat we vanuit de woonkamer zalig kunnen meegenieten van een band uit de duizend. Triggerfinger haalt hun kennis vanuit AC/DC, deep purple, zz top en zoveel meer genre gerelateerde bands.

 

Het album werd gerecord in de Red Tape Studie te Aarschot en in New York gemasterd door Fred Kevorkian. Het resultaat dat hieruit voortvloeit is een ongeneselijke plaat van puur muziek die op het gevoel speelt.

 

Dat het album geen katje zal zijn om zonder handschoenen aan te pakken merk je al van het eerste lied “Short Term Memory”. De drum zit goed, de bas zit goed en de leadgitaar is zoek. Doch tijdens de eerste seconden want daar blijkt onze bassist de leiding te nemen over het geheel. Voor wie Triggerfinger ooit live zag weten we al dat Blocks een stem heeft om van weg te kwijlen en dit vinden we ook terug in dit album. Zijn stevige maar zwoele stem brengt sfeer in de keet en laat ons meer en meer beseffen dat Triggerfinger nog niet verdwenen is.

 

Voor zij die echt willen meezingen is het lied “Is It” ideaal. Het lied vertelt over een persoon die niet weet wat er met zich scheelt. De zanger brengt het op een prachtige manier waardoor het volk tevens tijdens een live optreden zich volledige kan laten gaan in het lied en waarbij de kampen tussen vrouwen en mannen nog groter word.

 

De nummers zitten goed, de sfeer zit in de CD en het zweetgehalte tijdens een actief luisterproces van dit product zit boven alle peil. Voor wie dan toch even een rustig nummertje ertussen wilt kan men best switchen naar “Lines”. Het lied dat maar liefst 7minuten en 44 seconden duurt brengt kalmte en sereniteit in deze harde realiteit.

 

Algemeen bekeken is dit album het kopen zeker waard. Triggerfinger is een band die tegenwoordig niet meer weg te denken valt van een Belgisch/Nederlands festival en bewees met dit album nog maar eens welke capaciteit ze in zich hebben.