Chillow lanceert tweede solo single 'Beeld' (ft Walter Ego) en legt zijn West-Vlaamse ziel bloot!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    27 april 2021

Achter de artiest Chillow gaat de producer Chilo Derieuw uit Kuurne/Kortrijk schuil. Chillow is een creatieveling pur sang wiens focus al jaar & dag bij het ‘creatieve proces’ ligt. Aanvankelijk leek hij voorbestemd voor een professionele skateboard-carrière maar eenmaal hiphop zijn pad kruiste kwam daar verandering in. De afgelopen jaren bouwde Chillow eigenhandig een opnamestudio en ontplooide hij zich als producer, engineer, designer én DJ. Hij blijft zijn spreekwoordelijke lat verleggen en met een brandende ambitie creëerde hij een indrukwekkende discografie.


Met als apotheose een full album met US hiphoplegende El Da Sensei bijvoorbeeld (dat het zomaar eventjes tot een Album Van De Week schopte in De Morgen). Of wat dacht je van de vele samenwerkingen met nationale helden zoals Brihang, Flip Kowlier en Jeffrey Jefferson (Ertebrekers) en DJ Grazzhoppa? Sinds 2017 is zijn allround productiehuis/label Catharsis-Productions volledig up & running.


Ook Chillow’s eigen projecten vinden hier onderdak. Zo zette hij zich in 2020 op de kaart met de uiterst beloftevolle West-Vlaamse rappers Low G en Walter Ego aan zijn zijde.


En plus, Chillow stortte zich vlak voor coronatijd op zijn eerste echte soloplaat. Voor het eerst in het West-Vlaams : fris en tegelijk kwetsbaar waarin hij niets uit de weg lijkt te gaan.


Naar jaarlijkse gewoonte staan er ook in 2021 meerdere releases op de planning. Zoals een collab-album met de legendarische DJ Grazzhoppa, de opvolger van Low G’s eerste wapenfeit en uiteraard de soloprojecten van Chillow zelf.

- ‘Beeld’ -

Flarden tekst in een oud schrift, een verloren gewaande foto of korrelige videobeelden op een stoffigeVHS-cassette kunnen je soms op de meest toevallige momenten terugkatapulteren in je verleden. Zo’n beeld heeft de kracht om je te doen stilstaan bij de weg die je hebt afgelegd en wordt zo bijna een trofee. Kijk goed naar alles wat al overwonnen werd en vergeet ook de warmte niet, vertelt het ons.

Na ‘Slapeloas’ is ‘Beeld’ de tweede single van Chillow’s aankomend solo debuutalbum. Een topic dat Chillow gemakkelijk kan delen met Walter Ego. Na jaren samen in de studio te vertoeven voor hun gezamenlijk project ‘Ex Rapper’ zijn beide hechte vrienden geworden.

Terwijl het merendeel van Chillow’s solonummers meer instrumentatie en arrangementen bevatten besloot Chillow om met deze track terug te keren naar het ambachtelijk samplen en de track heel ‘classic’ te houden.

Een rauwe drijvende hiphop beat met ‘soulful vocals’ en een lekker flowend stuk rap.“Tzin beeldn da we levend oedn".

BAND:

Vocals: Chillow

Rap: Walter Ego

Beat & production: Chillow

Recorded, mixed & mastered: Catharsis-productions Izegem

Artwork: Oktopus-productions

Video: Oktopus-productions & Catharsis-productions

Art director: Tom Vansteenkiste at Oktopus-productions

THANKS TO: PASTORY GENT


VOOR FANS VAN:

Ertebrekers, Brihang, Flip Kowlier, Zesde Metaal, Ntrek, Walter Ego, Low G etc

  Contact