Primavera Sound Barcelona 2022 kondigt mega festival aan en maakt line-up bekend

Nieuws:Festivals
 Koen Asaert    25 mei 2021

Twee jaar zonder Primavera Sound kon alleen maar resulteren in een Primavera Sound als geen ander. De twintigste verjaardag van het festival in Barcelona, na de noodgedwongen annulering van de edities in 2020 en 2021, wordt de belangrijkste editie in haar geschiedenis.


 

The Strokes, Tame Impala, Tyler, The Creator, Nick Cave and the Bad Seeds, Gorillaz, Pavement, Massive Attack, Jorja Smith, The National en Beck zijn de headliners tijdens het eerste weekend van 2 tot en met 4 juni

In het tweede weekend staan Dua Lipa, Lorde, Megan Thee Stallion, Interpol en de Yeah Yeah Yeahs op het programma, naast onder meer The Strokes, Tame Impala en Tyler, The Creator, die ook weer zullen spelen

Beck, Megan Thee Stallion, Interpol, Jamie xx, Jorja Smith en Disclosure (DJ-set) zijn onderdeel van een spectaculair programma tijdens Primavera a la Ciutat van 5 tot en met 8 juni.

Vandaag begint de omruilactie voor tickethouders van de 2020 en 2021 edities en op dinsdag 1 juni gaan alle verschillende soorten tickets voor 2022 in de verkoop.Twee jaar zonder Primavera Sound kon alleen maar resulteren in een Primavera Sound als geen ander. De twintigste verjaardag van het festival in Barcelona, na de noodgedwongen annulering van de edities in 2020 en 2021, wordt de belangrijkste editie in haar geschiedenis. In overeenstemming met de verwachtingen die zijn gewekt en de wens van de fans, zal Primavera Sound in 2022 zijn duur verveelvoudigen: van donderdag 2 tot en met zondag 12 juni zullen meer dan 400 artiesten optreden in een line-up die ongeëvenaard is voor een festival. De line-up is nog niet helemaal compleet, binnenkort zullen nog meer namen toegevoegd worden.

Er zullen 11 dagen lang onafgebroken concerten zijn, met twee hoofdweekends die plaats zullen vinden in Parc del Fòrum van 2 t/m 4 juni en van 9 t/m 11 juni. Dit zal op zondag 12 juni zullen worden afgesloten met de Brunch -On The Beach party; een waar feest van livemuziek. Tussendoor, van 5 tot en met 8 juni, zal een spectaculaire editie van Primavera a la Ciutat (Primavera in de stad) plaatsvinden met meer dan 150 concerten verspreid over verschillende zalen in Barcelona, ondertussen zal Primavera Pro ook het trefpunt voor de muziek industrie zijn. De line-ups van de festivalweekends zullen volledig verschillend van elkaar zijn, met uitzondering van enkele prominente artiesten die op beide festivals zullen spelen. We zijn er trots op te kunnen bevestigen dat de meeste artiesten van de 2021 editie op het festival zullen spelen en zal worden vergezeld door vele nieuwe namen die, zoals altijd, de essentie van de hedendaagse muziek zullen vertegenwoordigen.

Alle tickets die reeds voor de edities 2020 en 2021 zijn gekocht, geven de tickethouders het recht Primavera Sound 2022 Barcelona - Sant Adrià bij te wonen. De koper moet, in het geval van volledige festivaltickets, kiezen tussen één van de twee weekends. Het zal ook mogelijk zijn om een upgrade te kopen om naar beide weekends te kunnen gaan. Dagkaarthouders kunnen kiezen tussen één van de zes hoofddagen in het Parc del Fòrum, ongeacht welk weekend.

De ticketoperatoren (DICE, Redtkt, Ticketmaster en Festicket) zullen op 25 mei met alle tickethouders contact opnemen over de details van het proces. Vanaf 1 juni zal het voor iedereen die dat wenst mogelijk zijn om een terugbetaling aan te vragen.

Nieuwe tickets voor Primavera Sound 2022 Barcelona - Sant Adrià in al hun vormen gaan op woensdag 1 juni in de voorverkoop op DICE.

Meer informatie vind je op de website van Primavera Sound.