Painted Scars (BE) stelt eerste single voor!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    21 oktober 2023

Painted Scars is een nieuwe hard rock/metal band, gestart afgelopen zomer. Deze Gentenaren hebben 1 single Life and Alive opgenomen en zijn nu van plan wat cafes en hopelijk lokale festivals te spelen vanaf volgend jaar. We kregen de vriendelijke vraag of we hen een duwtje in de rug konden geven door hen wat aandacht te schenken, wat we gaarne doen!


Painted Scars heeft toch al wat ervaring en kilometers op de teller, dat zie je aan de samenstelling van de groep: Kevin De Brauwer (eerder Circle Unbroken), Yannick Rottiers (King’s Summit) en Bram Vermeir (Mojo’s Venue) en Gabriel (Scar & The Saints). De belangrijkste reden om deze band een kans te geven is hun zangeres: Hyacien (wat een stem en afgaande op de beelden die ik gezien: wat een overgave en wat een podiumbeest)!

Voor wat betreft deze single hoor ik een aangename klank en een refrein die haast blijft hangen. Het talent van de zangeres komt duidelijk naar voren en mag gezien worden als het ankerpunt van deze groep. Haar stembereik is best pittig en ze lijkt alles aan te kunnen (schreeuwen, clean vocals, hoge en lage tonen, grommen, ...). Het gitaarwerk en de baslijnen klinken naast het drumwerk echt wel lekker. De productie is top en geeft duidelijk aan dat ze echt wel meteen ver staan met deze eerste single (en niet veel groepen kunnen dit zeggen van hun eersteling)! Chapeau!

(1) Facebook