Riptunes brengt nieuwe single 'June' en kondigt tweede album en tour aan

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    27 mei 2024

Het debuutalbum uit 2022 werd uitstekend ontvangen en de release-tour en vele andere shows bevestigde absoluut de belofte van de plaat met als toemaatje een mooie support slot bij  Strand Of Oaks. Singles als "Sue" en "Sheila" waren regelmatig te horen op Radio 1. Als een warm deken vol emotie en sterke songs brengt deze band  gedragen door het kernduo Luc Dufourmont en Wouter Spaens soelaas in goede en kwade dagen en raakt duidelijk vele muziekliefhebbers recht in het hart.


JUNE is een lied voor een jong meisje, even oud als RIPTUNES. Ze ligt aan de basis van het ontstaan van de band.
June werd zo goed als doof geboren. Haar vader vroeg Luc om een nummer te maken voor zijn kersverse dochter. Dit moest het eerste lied worden dat June zou horen na een eerste operatie. Luc ging zoeken in de muziek van Wouter en na het meisje zelf, zag ook het lied JUNE én Riptunes het levenslicht.
JUNE, een nummer dat levenslust uitstraalt en een positieve boodschap naar de wereld wil brengen: de jeugd heeft de sleutels in handen en maakt zich op voor de fluwelen revolutie. Op naar een betere wereld. Riptunes neemt de luisteraar mee in een wervelend muzikaal bad vol emoties.

Producer -  Pieterjan Maertens (Tamino, Het Zesde Metaal ) - Assistent-producer – James De Graef Closed Session Recording Studio – 2023 - Mastering – Pieter De Wagter
 

RIPTUNES 2024:

Wouter Spaens - Luc Dufourmont - Ruben Vanhoutte (Tamino) - Frans Grapperhaus (Wallace Collection, Broeder Dieleman,Wannes Capelle)  - Gunter Callewaert (Waar is Ken ?) - Agnes Fabiola – Guest: James De Graef (Loverman)
Luc Dufourmont kennen we van de legendarische cultband Ugly Papas, IDIOTS, Two Russian Cowboys en talrijke muzikale nevenprojecten.
Naast muzikant, performer, presentator kon je hem de laatste jaren ook al aan het werk zien als acteur in enkele Belgische producties (Bevergem, Callboys, Chantal, Cargo e.a.). Voor Knack Focus en de Krant van West-Vlaanderen schreef hij verder een reeks columns.
Wouter Spaens was eveneens actief in IDIOTS. In het verleden speelde hij al studioalbums in voor Bruce Bherman (met o.a. leden van Lambchop, Jack White,… ) in Nashville en Mooneye (Big Enough). Startte in 2022 Studio Piro, een muzikaal project waar ‘Tafels van Vermenigvuldiging’ op muziek wordt gezet, met o.a. Maaike Cafmeyer, Mathias Sercu, Gianni Marzo, Mario Goossens,…

LIVE (more TBA):
2/10/24 –Albumvoorstelling - Minard Gent - Tickets
12/10/24 Kortrijk- Concertstudio - Tickets
02/11/24 – 4AD – Diksmuide - Tickets

Find the artist here:

FacebookInstagramYouTube