Nieuwste single Ashes staat symbool voor ontstaan St. Solaire!

Previews:Overige
  Van Muylem    28 april 2021

Het is bijna zover! De langverwachte debuutplaat you=me van de Rotterdamse band St. Solaire verschijnt 18 juni aanstaande. Om de spanning te drukken brengt de indiepop-band vandaag de nieuwe single Ashes uit. Voor de trouwe fans een oude klassieker, en juist daarom mag deze track zeker niet op de plaat ontbreken. Ashes staat symbool voor het ontstaan en de sound van de band.


Ashes
Zanger Geert van Emden en gitarist Jesse den Dulk besloten in de zomer van 2015 voor twee maanden non-stop liedjes te schrijven. De twee waren al langer bevriend, maar vonden elkaar muzikaal toen beide net uit een break-up kwamen. De behoefte om muziek te maken was groter dan ooit en de twee startten een band.

‘Ashes werd geschreven na wéér zo’n avond uit, hopeloos op zoek naar het vullen van de leegte en gemis van liefde’ Vertelt Geert. ‘Ashes gaat over het moment dat je in de vroege ochtend, na een avond stappen, in stilte naar huis loopt. Dat moment van stilte was na mijn break-up eigenlijk het meest helende moment van de avond: ik kwam toen pas echt tot rust’. Ashes neemt je mee op reis en grijpt je bij je keel, dus zet die koptelefoon op en luister in stilte!

De band ging de samenwerking aan met engineer Sam Jones (Klangstof, Luwten, Luka) die de band laat klinken zoals zij is: integer en gelaagd. De track van St. Solaire wordt uitgebracht door Sweetfish Distribution (Jack and the Weatherman, Kita Menari, David Benjamin).

St. Solaire
St. Solaire bestaat uit een karakteristieke smeltkroes van warme klanken en subtiele muzikale kleuring. Het muzikaal palet - vol rijke harmonieën en gebalanceerde percussieve lagen - is gevormd rondom de breekbare vocalen van frontman Geert van Emden.

De band was al te zien in zalen als TivoliVredenburg, Doornroosje en Paradiso en op festivals als de Popronde en Motel Mozaïque. Ze gingen o.a. op tour met HAEVN en de Amerikaanse singer-songwriter Noah Guthrie. In 2017 wonnen ze de Grote Prijs van Rotterdam en doken daarna de studio in om te werken aan hun debuutplaat. De oorspronkelijke release stond gepland voor het voorjaar van 2020, maar door de corona- pandemie is deze verplaatst naar 18 juni 2021.

  Contact