Belgische bluesrockers Boogie Beasts releasen hun derde album!

Previews:Overige
  Van Muylem    18 september 2021

In 2021 vieren de Belgische alternatieve bluesrockers van Boogie Beasts een jubileum: sinds een decennium tovert dit Vlaams-Waalse combo nationale en internationale clubs en festivals om in geflipte feestjes. En hun kenmerkende, rauwe energie is er door de jaren heen niet op verminderd. Integendeel, ook hun derde telg Love Me Some’ bruist er gewoon van.


De vaste ingrediënten keren terug: snedige gitaren, hypnotiserende slidepartijen, een pompende bluesharp en heerlijk groovende drums. Toch klinken Boogie Beasts op deze plaat anders: soulvoller én dansbaarder. Veel heeft te maken met het knetterende gitaarspel van nieuwkomer Patrick Louis. Hoewel hij de band pas in december 2019 vervoegde, drukt hij zonder meer zijn stempel op dit album. Maar uiteraard ook met het vernuft van knoppenwizard Koenraad Foesters, de vaste geluidsman van de band die de productie naar the next level bracht. Het resultaat: nóg meer groove, soul en rock, maar zonder de roots van de groep – ain’t nothing but the blues – te verloochenen.

Hun derde album 'Love Me Some' bevat tien nieuwe nummers plus als
bonustracks de twee 'coronajaar'-singles 'Howl' & 'Mine All Mine', waarbij Jim Diamond (cfr The White Stripes, The Dirtbombs & The Sonics) aan de knoppen zat.
‘Love Me Some’ is een album geworden waarin de band boven zichzelf lijkt uit te stijgen. Niet voor niets krijgen de singles ‘Bring It On’ (februari) en ‘Favorite Scene’ (juni), beide met een verrassende feature van gastzangeres Rijkje Crommen, nog dagelijks airplay op nationale radiozenders als Classic 21 en Willy.

Om het met de woorden van de band te zeggen: “Ooh I love me some. Baby, bring it on!”

Boogie Beasts over de nieuwe single 'Like A Snake'

"Een funky track. We wilden enkele dansnummers op deze plaat en 'Like A Snake' is er daar zeker een van. Een anekdote: toen Jan de gitaarsolo inspeelde, vroeg producer Koenraad hem een bottleneck te gebruiken, maar omdat hij nog nooit eerder slidegitaar had gespeeld, had hij er geen op zak. Dus gaf Koenraad hem een schroevendraaier. Werkt even goed... "

BAND:

Gitaar, zang – Jan Jaspers

Gitaar, zang – Patrick Louis

Mondharmonica – Fabian Bennardo

Drums – Gert Servaes