Alps. (BE) brengt nieuwe single: 'Want You Now'!

Previews:Overige
  Van Muylem    2 februari 2023

Alps. is een 6-koppige band uit Antwerpen die al een aantal jaren samen speelt onder verschillende projecten maar nu naar buiten komt als Alps. met een geheel eigen sound doordrenkt van melancholie en zweverige soundscapes met meerstemmige zang.


Alps. bestaat uit zanger/gitarist/songwriter Jesse De Belder, Maja De Belder als backing vocal, Steve Herrijgers als bassist, Wouter Boeckmans op elektrische gitaar, Bert De Pauw als drummer en Wannes Minne op trompet.

Alps. als naam kwam er na het gevoel van de afwisseling van kracht en stilte in de bergen die automatisch melancholie opwekken. Dat is onze rode draad bij het schrijven van nummers. In erg veel van de nummers ligt een sterke focus op het vertellen van verhalen van ongewone, gewone mensen.

Alps. kon als producers rekenen op Thomas Valkiers, Staf Verbeeck en vroeger Tobie Speleman die perfect de filmische sfeer wisten te vatten. De eerste single UNFOLD werd gereleased in april 2018 en binnenkort komt de EP uit met als eerste single Want You Now.

FOLLOW ALPS.
Instagram | Facebook | YouTube | Spotify