Sophie Straat brengt haar langverwachte debuutalbum Smartlap Is Niet Dood uit

Previews:Overige
  Van Muylem    4 maart 2023

Protestzangeres Sophie Straat brengt vandaag het debuutalbum 'Smartlap Is Niet Dood' uit. Op het album wordt het traditionele levenslied van de EP aangevuld met modernere popmuziek. In maart en april graat Sophie Straat op album release tour (8 shows) door Nederland, die wordt afgesloten in de grote zaal van Paradiso Amsterdam.


Sophie Straat bezingt op haar debuut hedendaagse problematiek en thema’s als seksisme, racisme, ongelijkheid en machtsmisbruik. Zo gaat de recente single 'Mannen' over mansplaining en het lied 'Mooier Als Je Lacht' over straatintimidatie. Voor deze twee singles en het eerder uitgebrachte 'Mijn Club' ontving Sophie onlangs opnieuw een Edison nominatie. Verdere albumthema’s lopen van het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen via grensoverschrijdend gedrag van studentenverenigingen naar de vertrutting van de stad Amsterdam; Sophie Straat heeft iets te zeggen maar doet dit zonder belerend te worden, in de vorm van catchy liedjes.

Na de albumrelease gaat Sophie Straat in maart en april op tournee:
24.03 Vera, Groningen                                                           05.04 TivoliVredenburg, Utrecht
25.03 Doornroosje, Nijmegen                                              06.04 Burgerweeshuis, Deventer
31.03 Metropool, Enschede                                                   14.04 Hall of Fame, Tilburg
01.04 Paard, Den Haag                                                          21.04 Paradiso, Amsterdam
Tickets via: www.sophiestraat.com
 
Sophie Straat maakte ondanks dat zij begon tijdens de pandemie een bliksemstart van haar carrière mee. Ze won een Edison in de categorie ‘Hollands’ voor haar debuut EP '’T is niet mijn Schuld' en sleepte onlangs in diezelfde categorie opnieuw een nominatie in de wacht. Ze had met 'Tweede Kamer' een festivalzomerhit samen met Goldband in een zomer waar geen festivals plaats mochten vinden. Ze openden voor Andre Hazes (jr.) in de Ziggo Dome, met Donnie in AFAS Live, met Willeke Alberti in het Olympisch Stadion en met The Opposites in de Gashouder. Haar levensliederen verzamelden inmiddels meer dan 6 miljoen streams en Sophie Straat speelde op festivals van Oerol tot Best Kept Secret en van Wildeburg tot Lowlands. Zo is ze binnen no-time de onbetwiste koningin van een nieuwe generatie protestzangers gebleken.

'Smartlap Is Niet Dood' is nu beschikbaar op SpotifyApple MusicDeezeriTunesTidal en Bandcamp. Het album is verkrijgbaar op cd en vinyl in geselecteerde platenzaken en via https://shop.sophiestraat.com/