De Nederlandse Rock Sensatie PENELOPE pakt uit met nieuwe single, nieuw album verschijnt pas in 2024!

Previews:Overige
  Van Muylem    17 juni 2023

Anny is een recht voor de raap nummer waarbij de stem van de zangeres lekker krachtig weerklinkt. Het geheel rockt, maar klinkt ook wel best melodieus! Geniet van dit pareltje!


PENELOPE is een alternative rock-metal band uit Amsterdam. Na bijna twee jaar, sinds hun laatste release, komt er op 16 juni 2023 hun nieuwe single uit. Ook hun sound is nieuw, met een nieuwe drummer Michiel van der Plicht (bekend van de legendarische Nederlandse death metal band Pestilence). De nieuwe single heet Anny gaat over het verlies van een geliefde… deze emotie is voor iedereen herkenbaar. Een volledig nieuw album staat gepland voor begin 2024.

PENELOPE live, is voor het eerst weer te bewonderen op het Muze Misse festival in Oss, 1 juli mainstage 19:00! Tickets www.muzemisse.nl

PENELOPE is de naam van Vicky’s moeder. In de Griekse mythologie staat de naam Penelope als het symbool van toewijding. Vicky van Zijl staat sinds haar 4e op het podium, deed aan klassiek ballet en tegen de tijd dat ze 14 was had ze haar eigen rockband. Zingen en performen is altijd haar manier geweest om zichzelf te uiten en om met het leven te dealen. Ze speelde in poppodia en theaters in heel Europa, niet alleen in rockbands, maar ook in verschillende cultmusicals zoals The Rocky Horror Show, Tommy, Dance of the Vampires en Barbarella. Nadat ze terug was in Amsterdam ontmoette ze Allard, ze hadden meteen een klik zowel in volume en sound. Ze vormden PENELOPE. Allard Zwemstra begon op de altviool, hoorde AC/DC en never went back. Hij was 15 en stapte in de bandbus, toerde door Europa, van punk naar jazz naar hip-hop . Allards songwriting talent en ideeën vormen al meteen een leidende rol. Bij internationale bands zoals Headcrash en End of April, komt zijn passie voor de heavy gitaar riff tot zijn recht. Mauricio Guerra Lopez is geboren in Chili en speelde samen met zijn vader Cueca op potten en pannen. Nadat zij naar Nederland verhuisden, leerde hij samen met de Molukse gemeenschap, andere muziekstijlen kennen. Hij speelde drums voor Caz en Dilana Smith. Michiel van der Plicht komt uit de Metalscene en tourt momenteel ook de wereld over met Pestilence. Verder bekend van Carach Angren en God Dethroned.

Vicky van Zijl : Vocals

Allard Zwemstra : Guitar/Keys/Samples

Mauricio Guerra Lopez : Bass

Michiel van der Plicht: Drums

penelopemusic.net

www.rvprecords.com