Preview: Hatebreed, Morda, Crossed The Line

Previews:Concerten
  levi deluycker    8 juli 2011

Op 25 augustus komt Hatebreed België met een bezoekje vereren. In hun voorprogramma zullen we locaal talent mogen aanschouwen in de vorm van Morda en Crossed The Line. De plek waar dit zal plaatsnemen is Het Entrepot in Brugge. Speciaal voor onze lezers geven we even een kennismaking met deze drie bands.


Hatebreed (US) : De Amerikaanse Metalcore pletwals Hatebreed plaveit al sinds 1994 de weg naar de top. En met succes moet gezegd worden. Als sinds hun eerste EP under the knife op de markt kwam, werd de band door menig muziekliefhebber in de gaten gehouden. Met albums als satisfaction is the death of desire, perseverance en the rise of brutality konden ze de verwachtingen meer dan inlossen. Hatebreed was trouwens een van de eerste (zoniet DE eerste) die een gemengd publiek van zowel hardcore als metalfans kon aanspreken. Iedereen die hen al live heeft aanschouwd kan het beamen: De energie van de band spring moeiteloos over op het publiek!

Morda (B) : H8000 band Morda, afkomstig uit Brugge, heeft momenteel al 3 albums uit. De laatste 2 uitgebracht bij eye spy records, waarvan de laatste My will supreme! heet. De band speelt een combinatie van metal en hardcore met moshmomenten en melodische stukken. De band speelde onder andere al in Duitsland, Oostenrijk, Japan, Italië, Polen, Slovenië, Holland en de Tsjetsjeense Republiek. Ze gingen al twee maal op pad met Pro-Pain en deelde het podium al met o.a. Sick Of It All, Terror en Madball.

Crossed The Line (B) :  Afkomstig uit Ieper brengt Crossed The Line New York Hardcore met metalinvloeden. De band is opgericht in 2006 en bracht reeds een MCD uit getiteld Through the dark of futures past. Volgens Heartbreak Tunes: brutale muziek met gepassioneerde gangvocals en scheurende gitaren. Wij zijn benieuwd!