Preview: Dranouter aan Zee #1

Previews:Concerten
      20 april 2011

Op 30 april & 1 mei is het weer zover. Dranouter organiseert voor de 6de (sinds 2005) een festival aan de Belgische kustlijn De Panne. Meer dan 10 bands zullen we live kunnen aanschouwen vanop het zand dat weekend.


 

In de concerttent mogen we aanhoren: Intergalatic Lovers, Luc De Vos, Absynthe Minded unplugged, Triggerfinger, Discobar Galaxie:

Het festival opent op 30 april 2011 met Intergalatic Lovers. Deze Belgische indie-rockband in ontstaan in de zomer van 2008 en won in 2009 de Oost-Vlaams rockconcours en de Rock Rally De Beloften. De muziekgroep heeft al diverse Belgische en internationale podiums bestreken en kende telkenmale succes. Op 25 maart van dit jaar brachten ze hun debuut album uit dewelke door de Humo en De Standaard als zeer positief ontvangen werden. Afwachten dus wat we mogen verwachten aan zee.

Omdat Meuris niet aanwezig kon zijn voorzag de organisatie Luc De Vos als vervanger. Luc De Vos is gekend in Vlaanderen als een popman die speelt bij Gorki. Met deze band heeft hij maar liefst 11 albums op zijn repertoire staan. Tevens is hij ook in de acteurwereld gekend en speelde o.a al mee in projecten als: Garfield, Tournée metDe Alpenzusjes, …

Luc De Vos zou op het strand tevens enkele van zijn nieuwe nummers brengen ter ere van zijn nieuwste album ‘Research & Development’. Wij verwachten alvast een feestje.

Na Luc is het de beurt aan Absynthe Minded. Deze groep heeft al menig harten veroverd en weet keer na keer de grond te doen daveren. Ochtend, avond of nacht, het maakt niet uit voor deze mannen. Binnenkort gaan ze ook weer op tournée door België maar vooraleer ze dat doen mogen ze eerst op Dranouter nog een unplugged sessie komen spelen. Benieuwd wat dat gaat geven.

Triggerfinger mag na deze unplugged sessie het beste van zichzelf geven. Deze groep heeft wellicht geen verwoording meer nodig want in enkele jaren stegen ze naar de top van de Belgische muziekwereld. Triggerfinger is zowel te zien in binnen- en buitenland en krijgt telkens het publiek mee op de meest ongelovelijke momenten. Wij verwachtten dan ook geen stilzittende mensen tijdens hun presence.

Als afsluiten koos de organisatie voor Discobar Galaxie. Feestje dus!

In de clubtent mogen we aanhoren: Barabas, Walrus, DJ 6 en Kokolo:

Barabas

Barabas zag het levenslicht in het jaar 2006 en heeft veel weg van Flogging Molly alleen zonder het punkgehalte dan. De groep brengt folkmuziek en is sinds 2008 gestart met het brengen van eigen geschreven nummers. Op die manier verwierf Barabas nog meer bekendheid en respect van zijn omstaanders.

 

http://www.youtube.com/watch?v=53T1j-M4G4w