Preview: Deez Nuts, This Is Hell, ...

Previews:Concerten
      30 november 2010

Veraf of dichtbij, dat is niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, zijn de bands die zullen optreden.  Op 21 Januari 2011 kunnen we in het Entrepot te Brugge genieten van Deez Nuts, This Is Hell, The Amity Affliction en Louie Knuxx.


Deez Nuts brengt stevige hardcorepunk in combinatie met een gangsta rap style. De band zorgt voor stevige beats, abnormale riffs en catchy one-liners.  De groep die sinds 2007 actief is heeft al heel wat hardcorepunk fans hun harten veroverd want in 3 jaar tijd zijn ze bekend tot in onze contreien. Deez Nuts heeft al 2 albums en 1 EP gereleaset waarvan wij het album “Stay True” hebben gereviewd.

Website: http://www.myspace.com/deeznutshardcore

 

Onder Deez Nuts vinden we This Is Hell. De band afkomstig uit New York brengt net zoals de headliner ook hardcorepunk. De groep staat bij zijn fans vooral bekend omwille van hun enorm energieke concerten. Sinds hun bestaan heeft de groep al 3 studio albums uitgebracht en 4 EP’s. Volgens de organisator van het event beloofd het een killend optreden te worden met blazende gitaarrifs, intense breakdowns en shout-along lyrics.

Als we de meningen van omstaanders mogen geloven dat belooft het naast een hardcorepunk optreden ook wel ergens een thrash optreden te worden want de groep deinst er niet voor terug op regelmatige onverwachte basis thrash invloeden in te verwerken.

Website:http://www.myspace.com/thisishell

 

The Amity Affliction. Een voor velen onbekende band, en voor anderen dan weer een enorm goede groep. De muziekgroep is afkomstig uit Queensland en zag het daglicht in 2002. Ze brengen post-hardcore met een lichte voorkeur voor het post genre. In hun liederen nemen melodieën in samenvoeging met diepe grunts en high-pitched vocals de bovenhand. We mogen van deze band dan ook een stevig optreden verwachten!

Sinds hun bestaan hebben ze 2 studio albums gereleaset ( nl. Severed Ties en Youngbloods) waarvan hun laatste album op nummer 6 kwam te staan in de Aria Charts. Naast hun 2 albums brachten ze ook nog 2 EP’s uit.

Website:http://www.myspace.com/theamityaffliction

Als laatste op de affiche en vermoedelijk ook als opener mogen we Louie Knuxx (tourt samen met Deez Nuts) verwelkomen. Naar verluid is de band van geen klein deeg gesneden want met hun egoïstische postuur proberen ze hun optreden in een nieuw kleedje te steken. Ze maken gebruiken van extreme catchy grooves waarvan de beats abnormaal klinken. Het is geen hardcore nog punk band dat we mogen verwachten maar wel een hiphop band. Iets wat niet klopt binnen het geheel maar als ik enkele liederen van hun beluister dan kan het gezien worden als een kleine opener van de dag. Soms langzame, soms rappe liederen. Dit optreden zal voor iedereen wat wils brengen! Een uitdaging dus van de organisatie om ook deze band op de affiche te zetten

Website:http://www.myspace.com/louieknuxx

 

 

PRESALE / TICKET INFORMATION

- Fat Kat - Lange Koepoortstraat 51 - 2000 Antwerpen

Phone: +32 (0)3 232 09 41

- Caroline Music - Passage St.-Honoré 20 - 1000 Brussels

Phone: +32 (0)2 217 07 31

- Giga Swing - Kapelstraat 26 - 3500 Hasselt

Phone: +32 (0)11 22 25 08

- JJ Records - Parijsstraat 32 - 3000 Leuven

Phone: +32 (0)16 23 40 2

Info: http://www.heartbreaktunes.com