Virus Inhumanity - The Black Face Of Death (eigen beheer)

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  Van Muylem    24 december 2023

Wij, Virus Inhumanity, verspreiden op 22 december 2023 onze resultaten via online kanalen (o.a. Spotify dus). Vanaf februari 2024 is hij ook in fysieke vorm verkrijgen (voor zij die liever hard dan soft gaan). Na de testfase die we in 2021 voltooiden met “Infectious”, brengen we nu “The Black Face Of Death”. 10 nummers met het meest aanstekelijke mengsel van Groove- en Deathmetal.


Wat is Virus Inhumanity? We zijn vijf psychotische wetenschappers die de wereld willen veroveren. Hiervoor proberen we de meest aanstekelijke virussen te creëren in de vorm van muziek. Zorgvuldig bestudeerden we experimenten van wetenschappers die ons voorgingen (Sepultura, Lamb Of God, Deicide, Pantera… to name a few). De resultaten van onze studies, proeven en experimenten zijn te vinden op onze aankomende “The Black Face Of Death”.

The Black Face Of Death is een 10 nummer (en intro) lang experiment. Het resulteert in een bijna 50 minuten durende marteling doorheen been, merg en ziel. Hierin houden we een spiegel voor de neus van onze slachtoffers: de tekortkomingen van de mensheid. De productie is in Virus Inhumanity’s eigenste laboratoria gemaakt. Dit gedurende augustus/september 2023. Op de titeltrack kregen we ondersteuning van Nick Brouwer (TerraDown) als guest vocalist.

Vorige keer was ik compleet verkocht en dat was het moment waarop deze groep twee versies bracht van hun nummers: de originele en de remix versie (met stevige beats en een vette laag electro/drum’n bass). Tijd dus om er nu een nieuwtje aan toe te voegen!

Infectious (Intro) is exact wat de titel aangeeft: de intro, waarbij je meteen ook het verhaal achter dit album krijgt en het mag gezegd worden: klinkt best goed en spannend!

The Black Face Of Death (ft. Nick Brouwer) gaat er stevig tegenaan en klinkt een beetje als Amon Amarth in het midden van een stevige viking battle. De gitaren en het beukwerk van de drummer klinken bijzonder goed.

Karma Kills is een lekkere grommer waarbij de gitaren nogal scherp klinken. Een recht toe recht aan killer track!

Baptized In Fire heeft een hoog tempo, verschroeiende gitaarklanken, een basgitaar die goed doorklinkt, een drummer die er keihard op mept en een zanger die evengoed bij Amon Amarth mag gaan zingen. Ik kan me inbeelden dat dit nummer het publiek in beweging zal krijgen! Voel het vuur en de warmte die van het nummer afstraalt!

Darkness Came heeft een lekkere diepe bastoon, gitaren die het vuur weten aan te wakkeren en stevige vocals als toetje! Deze track weet zeker en vast het publiek gaande te houden en zal de moshpit draaiende houden! Er is zowaar een klap in je handen moment!

The Fight begint met een jaren ’70 rock sound, waarna je zowaar een symphonic metal vleugje krijgt, maar algauw komt de brute kracht naar boven en hakken ze er stevig in!

Virus Inhumanity kende ik al (net als de helft van deze CD overigens van de vorige EP + de remix EP). Het nummer klinkt lichtjes anders dan wat ik me herinner, al blijft het een krachtbom! De basgitaar had iets luider mogen staan, voor de rest: keep the fire going!

Scars klinkt scherp, loeihard en gevat! Wederom een dijk van een nummer die uiteenspat van de overvloedige energie! Lekker rammen met die gitaren en drumsticks! What doesn’t Kill you makes you stronger klinkt gevat als zinsnede en is ook de titel van een excellent wave nummer van de Belgische formatie A Slice of Life.

(In)Sanity krijgt van bij de start een retro klank, al rammen ze ook hier lekker door en voel je zo de energie doorheen je boksen knallen!

7 Sins (Part I) kent veel afwisseling in het tempo en in de inzet van de instrumenten: van keihard naar zachter (en dus af en toe een adempauze toevoegend).

7 Sins (Part II) beukt er meteen op los! De gitaarklanken weerklinken in het begin nogal bijzonder. Ook op vocaal vlak hoor je dat Dimi alles geeft. De gitaar solo halverwege krijgt navolging door een korte drum solo. Een machtige afsluiter van een bruisend en bijzonder energiek album! Hier horen we nog van! Belgische metal rots!

Wederom hebben ze bewezen dat ze met elke track sterker worden! Het mag geen twijfel wezen dat deze mensen een plaatsje verdienen op het podium van Alcatraz, Graspop Metal Meeting enz! Dit is Belgische top Groove- en Deathmetal! Ideaal voor onder de kerstboom!


Virus Inhumanity is:
Dimi Janssens : Vocals
Robbie Claes : Guitars
Daan De Belder : Guitars
Elvis : Bass
Sepp Coeck : Drums

Bij interesse, of voor meer informatie kunt u ons vinden via:

SNOOZECONTROL - Virus Inhumanity - Infectious (self-released)