Until They Fall โ€“ Sent to To Die

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  Van Muylem    2 januari 2024

Wanneer een vader met ons contact opneemt omdat zijn zoon in een metal groep speelt en de vader graag ons gedacht wil kennen over wat zijn zoon doet denken we toch even na. We krijgen enkel een link en een clip en dat is het … Niet doen dus. Bezorg ons aub volledige info en laat ons geen tijd verliezen met zoeken naar een bio, afbeelding van de cover, achtergrond info … Wij hebben geen tijd of het gaat ten koste van andere artikels …


De muziek zelf valt echt wel mee en klinkt bijzonder professioneel en lekker warm (en een prachtig album cover artwork) … anders was er geen tijd gestoken in een artikel. Na veel speurwerk toch ontdekt dat het een Brusselse groep is en daar blijft het dus bij., tot we eindelijk de extra info krijgen:

"Until They Fall is een melodieuze metalcore/death metal band uit Brussel. De band werd in 2018 opgericht met Davit op leadgitaar en Sabari op drums, daarna kregen we gezelschap van Kevin op slaggitaar en vorig jaar vonden we eindelijk onze zanger Remy om onze groep compleet te maken. Vervolgens zijn we in mei 2023 meteen de studio ingegaan bij Project Zero Studio om ons eerste album ‘Sent To Die’ op te nemen, dat we vervolgens op 1 december 2023 uitbrachten."

27-09-2020 is het eerste nummer of is het de lanceerdatum op Spotify? Feit is dat dit dus de intro is (allicht geen inspiratie voor een degelijke titel). Niets is echter minder waar, want er zit wel degelijk een betekenis achter (en geeft ook aan waarover dit album werkelijk gaat): "Het eerste nummer heet 27-09-20 omdat dat de datum is waarop de oorlog in Armenië begon, waarop het nummer “Sent To Die” is gebaseerd." De intro doet me denken aan het recentere werk van Gary Numan met verwijzingen naar de Sahara.

Sent To Die is het eerste echte nummer en ontploft van bij het begin. Vlaamse metal met toch wel een scherp randje en goede vocals. Mocht iemand je willen belazeren zou je gerust kunnen zeggen dat dit een Amerikaanse stadium metal band is die recentelijk van naam moest veranderen omwille van een juridisch dispuut. Knap gedaan dus! Voel de passie, voel het vuur en zorg vooral niet dat je brandwonden oploopt, want dees is hot!

Doppelgänger klinkt in het begin als een intro van een Prong nummer, maar algauw hoor je een andere toon en een mix van grunts, grawls en clean vocals. Deze mix zorgt voor een iets andere geluid als het vorige nummer. De solo klinkt alleszins lekker.

Uprising klinkt zoals een goed metal zou moeten klinken met deze titel: strak, hard en scherp!

Wrath of Gaïa past als titel perfect bij de muziek: hard, snedig, rauw, met een sneetje woede, scherpe gitaren (met een retro randje), hard meppende drummer en een zanger die weet hoe hij zijn stembanden moet gebruiken.

Free begint zachter, tot de stembanden van de zanger één lange schreeuw uitbrengt en de rest van de groep bijspringt, vanaf dan is het hek van de dam, al zijn er ook wel rustpunten in dit nummer (iets wat voordien niet of amper gebeurde bij de voorgaande tracks). Daarnaast is dit ook het langste en meeste episch nummer van het hele album!

Armenia laat de backings een beetje anders klinken, net als de clean vocals (krijgt zelfs een vrouwelijk kantje). Ik moet bij de mannelijke vocals en het gitaarspel plots even aan Virus Inhumanity denken (die andere Belgische talentvolle metal band en deze gedachte gaat overigens op voor nog enkele tracks op dit album). De gitaar solo heeft iets bluesy.

One Final Ode is wat heet te zijn: stevig afsluiten met een adrenaline stoot die meer dan zes volle 6 minuten blijft gaan!

Wel dit is een bijzonder sterke eerste schijf! Ik verschiet een beetje als ik zie dat ze maar 260 volgers hebben op hun Facebook pagina (ze verdienen véél meer). Dit mag gerust de ontdekking van het moment heten! Een Belgisch pareltje die uw steun zeker en vast verdient!

 

๐Ÿ”ฅ BECOME A FAN, LISTEN, FOLLOW & SUPPORT ๐Ÿ”ฅ UNTIL THEY FALL HERE:

โ˜‘๏ธ FACEBOOK: facebook.com/profile.php?id=100090155035708 โ˜‘๏ธ

INSTAGRAM: instagram.com/until_they_fall โ˜‘๏ธ

METAL ARCHIVES: metal-archives.com/bands/Until_They_Fall/3540535010 โ˜‘๏ธ

SPOTIFY: open.spotify.com/intl-de/artist/3NJKrEkHCtimOPbvBUW82L โ˜‘๏ธ

APPLE MUSIC: music.apple.com/us/artist/until-they-fall/1711633171 โ˜‘๏ธ

AMAZON MUSIC: music.amazon.com/artists/B0CKY4RNWB/until-they-fall โ˜‘๏ธ

DEEZER: deezer.com/en/artist/236441201 โ˜‘๏ธ

YOU TUBE:    / @untiltheyfall   โ˜‘๏ธ

CONTACT EMAIL: untiltheyfallband @ gmail.com

 

  Contact