The Creepshow- They all fall down

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
  levi deluycker    1 december 2010

Het canadese the creepshow was voor ondergetekende nog een nobele onbekende, maar met they all fall down in de (mailbus) te krijgen krijg ik alsnog de kans om deze vier gozers en dame een kans te geven. En godverdomme: the creepshow scoort niet min.


Wie standaard psychobilly verwacht is er een beetje aan voor de moeite. De (punk)rockinvloeden en de stem van zangeres Sarah “Sin” Blackpool laten dit niet echt toe. Het geeft de band net dat tikkeltje extra om zich tussen de rest van dit soort bands uit te steken. Vooral de afwisseling tussen de eerder zoete stem van juffrouw Blackpool en haar medeshowmannen ligt leuk in het gehoor.

They all fall down is een album dat redelijk afwisselende nummers laat horen, wat tegenwoordig niet te veel meer voorkomt. De ene keer komen ze hard en scherp uit de hoek, daarna smijten ze er een ballad tussen, om je vervolgens aan te zetten tot swingen.

De band deelde ondertussen al het podium met o.a: the unseen, tiger army, demented are go, agnostic front, mad sin en rancid. Niet de minsten dus en als we de bio mogen gelovenen is een creepshow een fantastische ervaring. Nuja eerst zien en dan geloven natuurlijk. Maar tot deze rakkers ons belgenlandje aandoen hou ik me wel warm met deze they all fall down. Ik hoop van u hetzelfde.