Stream Of Passion - Darker Days

Review:CD-reviews uit BeNeLux
      15 juni 2011

Female fronted metalbands zijn haast niet meer weg te denken in deze wegwerpmaatschappij. Het wordt dan ook steeds moeilijker en moeilijker om hier met een kritische blik naar te kijken. Vandaag bespreken we het nieuwste album van Stream Of Passion, namelijk Darker Days. Het gaat om hun derde studio album, ze moeten dus al wat ervaring hebben in het vak.


Darker Days kan in bepaalde oppervlakten vergeleken worden met hun eerdere albums. Toch zitten er positieve verschillen in. Zo zijn de vocals van Marcela Bovio sterk vooruit gegaan wat betreft kwaliteit in dit album. Ook de symfonische kant waarvoor ze bekend staan is positief geƫvolueerd. Nadie Lo Ve zorgt ervoor dat bepaalde songs een extra touche krijgen die ze terecht verdienen.

Als we luisteren naar de tracks merk ik op dat elke track stuk voor stuk grondig bestudeerd werd en bewerkt werd alvorens ze deze uitbrachten. Zo merk ik geen enkele technische of muzische fout op doorgaans het gehele album. Het album sleurt mij als het ware mee in een wilde zeetocht tijdens een symfonisch orkaanfenomeen. Een waar genoegen eigenlijk. Stream Of Passion heeft aangetoond dat ze hebben geluisterd naar de commentaren op hun vorige album en hieraan hebben gewerkt. Tevens merk ik op dat ze op niet-live vlak goed geƫvolueerd zijn. Elke track sluit goed op elkaar aan en ik ontdek geen conflicten tussen 2 verschillende tracks.

Een leuk gehoorfestijn dus hun nieuwste album.

  Contact