Interview met Celluloid Heroes

Interviews:Nederlands
      29 april 2011

Na een positieve review van de groep hun recentste album en heel wat lovende reacties van het publiek vonden we het tijd om de groep enkele interessante vragen voor te schotelen. Je kan al deze vragen en antwoorden binnenin dit artikel rustig nalezen. Als tip geven we mee om een lied van de groep op te zetten tijdens het lezen.


1. Jullie spelen al sinds 2005. Hoe zijn jullie in die 6 jaar zo populair gekomen on the stage?

Door vooral veel op te treden en te werken aan onze energieke podiumact. Bij bombastische muziek hoort een in het oog springende podiumpresentatie! Zonder een pak goede nummers ben je natuurlijk nergens, dus ook daar steken we veel tijd in. Daarbij zijn we - al zeggen we het zelf - een sociale band. Na een optreden blijven we meestal gezellig plakken, en drinken we een biertje met de andere bands of de organisatie. Zo wordt je netwerk uiteraard ook steeds groter!

 

2. Jullie debuut EP zal er beslist wel voor iets tussen zitten ... denk je niet dat het succes beter ging geweest zijn mocht je die 3 jaar eerder uitgebracht hebben?

Zonder twijfel: nee. Drie jaar geleden waren we nog volop op zoek naar een eigen geluid en waren we aan het experimenteren met het schrijven van songs. De songs van toen voelden gewoon nog niet goed genoeg, maar waren wel een onmisbare opstap naar de songs die we nu schrijven. De afgelopen drie jaar hebben we met andere woorden heel veel geleerd, en het resultaat van dat leerproces is - als het goed is - te horen op onze debuut EP.

 

3. Jullie mogen op 28 mei spelen met een tribute band uit Italië (Iron Maiden). Spelen jullie een ruigere versie hiervoor of blijven jullie bij het originele gegeven?

Veel ruiger zal het niet gaan worden, haha! De vraag ligt natuurlijk wel voor de hand, want de nummers van Iron Maiden zijn een stuk steviger dan de onze. Toch denken we dat we een goede match met de dames (echt waar!) uit Italië zullen vormen.

 

4. Welke bands zijn een inspiratiebron voor jullie?

Voor de gehele band zijn groepen als The Killers, Muse en Editors een grote inspiratiebron. Het bombastische, soms zelfs theatrale van deze bands spreekt ons enorm aan. Verder is drummer Mark vooral geïnspireerd door Cold War Kids en Arcade Fire, bassist Ruud en gitariste/zangeres Mandy door Maxïmo Park en zanger/toetsenist Rutger door Radiohead en The Mars Volta.

 

5. Hoe zit het met de toekomst, op welk festival zouden jullie graag (nog) eens belanden of met welke groepen zou je graag nog spelen?

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar we dromen soms stiekem van een plekje op Rock Werchter of Lowlands. Groot, maar toch alternatief en met een divers publiek dat je voor je moet winnen. Bands waarmee we een keer samen willen spelen zijn vooral Belgische en Nederlandse acts zoals Mintzkov, dEUS en De Staat. Het popklimaat in de Lage Landen is al jaren fantastisch! Als we dan toch een internationale band moeten noemen is dat zonder twijfel The Cure. Daar zijn we sinds de opnamesessies van onze EP zwaar aan verslaafd.

 

6. Heb je nog iets mee te delen aan Snoozecontrol of zijn lezers?

Komt dat zien én beluisteren! Onze tourlijst is goed gevuld, dus 2011 kan best wel eens ons jaar gaan worden! Zo staan we als gezegd op 28 mei in het voorprogramma van Diamond Beast in Bergen op Zoom en staan we op 17 juni in de voorronde van Breda Barst in de Mezz in Breda. Kijk voor ons volledige programma op www.celluloid-heroes.com