Fantasmagoric.Night II: A Projection, Turquoise + dj sets, 16/02/2023, Brussel (Le Lac)

Nieuws:Festivals
  Van Muylem    12 december 2022

De eerste editie is nog niet achter de rug of daar is al de aankondiging voor de tweede editie! Brussel wil weer bruisen, zoveel is duidelijk! Ook nu krijgen we artiesten onder de kiezen geschoven die we nog (niet) veel aan het werk hebben gezien: De Zweedse A Projection (Post-punk) en als opener het Belgische Turquoise (Shoegaze)!


A Projection (se – post-punk)

Het uit Stockholm afkomstige A Projection begon in 2013 met de ambitie om een echte postpunkband te worden. De belangrijkste invloeden waren groepen als The Cure, Joy Division/New Order, Sisters of Mercy, Interpol en Editors. Elektronische acts als Kraftwerk, Depeche Mode, D.A.F., en The Knife waren ook belangrijke invloeden.

Hoewel de eerste drie albums (Exit, Framework en Section) soms overlopen naar aangrenzende genres als indie en goth, zijn ze vrij stevig geworteld in het postpunkgenre, en ontwikkelden ze zich van een nogal hardgekookt, minimalistisch geluid tot een meer toegankelijk geluid, allemaal binnen het kader van een strikte postpunkesthetiek en -houding.

Het geluid van A Projection werd destijds vaak omschreven als "een dansbare mix van postpunk en elektronica, met zowel diepte als rand".

Website · Facebook

Turquoise (be – french shoegaze)

Ze zijn jong, komen uit Brussel en zijn opgegroeid met nostalgie naar een tijdperk dat ze nooit gekend hebben: de jaren '80. De aanhoudende visioenen van The Durutti Column, The Cure of Cocteau Twins hebben Turquoise achtergelaten met herinneringen aan een VHS-blauw, een beetje voorbijgestreefd maar toch romantisch, wat vandaag leidt tot de naam van de band. Turquoise smaakt naar droompop in de mix new wave, zonder anachronisme en zonder een al te sterke retrolook. Het kwartet combineert de koraalgitaren van legendes als Felt of The Chameleons met popmelodieën, en kruist liever het vakje cold wave aan zonder een zuur gezicht te trekken. Het resultaat: koude liedjes met een synth-pop smaak waarmee je zonder te verpinken van mineur naar majeur kunt gaan.

Facebook

DJ sets & afterparty

LisaLuv (Addams Family) en Misty: vooraf, tussendoor en achteraf zullen zij alles doen de sfeer staande te houden en de mensen aan het dansen brengen.

Adres:

Le Lac - Witte de Haelenstraat 36 - 1000 Brussel

Website

Voor de mensen die ook nog eens de eerste editie willen meepikken:

SNOOZECONTROL - Fantasmagoric.Night I: SUIR, The Ultimate Dreamers, Kinex Kinex + dj sets, 6/01/2023 Brussel (Le Lac)