Fantasmagoric.Night I: SUIR, The Ultimate Dreamers, Kinex Kinex + dj sets, 6/01/2023 Brussel (Le Lac)

Previews:Concerten
  Van Muylem    4 december 2022

De eerste editie van de Fantasmagoric-Night zal plaatsvinden in de Brusselse zaal: Le Lac. Drie groepen staan op de affiche: Suir (Duitse post-punk), The Ultimate Dreamers (Belgische cold Wave) en als opener mag het Belgische Kinex-Kinex aantreden! Aansluitend volgt er een Dj set die je tot het ochtendgloren aan het dansen zal houden!


SUIR (de – post-punk)

Het Keulse duo SUIR creëert een atmosferische muziek die gedefinieerd wordt door dichte en complexe geluidsmuren. Dit rijke, fluwelen geluid schommelt voortdurend tussen post-punk, donkere shoegaze, zware cold wave en psych, maar doordat ze dit alles op hun geheel eigen manier verwerken tot één geheel valt geen van deze genres eenduidig toe te schrijven aan de stijl van deze groep.

Hun live shows creëren een krachtig en atmosferisch gevoel alsof je wakker wordt uit een donkere en intense droom. SUIR heeft getoerd van Oost- tot West-Europa: als headliner of als voorprogramma van artiesten als The Jesus and Mary Chain, Motorama, Lebanon Hanover, Esben and the Witch, The Underground Youth en The KVB. Ze speelden ook op grote festivals als Wave-Gotik-Treffen, NCN-Festival en Owls 'n' Bats Festival.

Het duo bracht twee volledige albums uit: Ater en Soma via Black Verb Records en Manic DepressionRecords (vinyl, CD, cassette). In volle Covid-19 periode aka 2021 speelden ze een Studio Session aka een live sessie opname, deze werd op 1 april uitgebracht door Wave Tension Records (vinyl, CD, cassette). Hun derde album Not all of your pain is self chosen verscheen via This Charming Man Records op 14 oktober 2022.

Facebook

The Ultimate Dreamers (be – cold wave)

Opgericht in Lessen, de geboorteplaats van René Magritte, ontwaken The Ultimate Dreamers in 2021 uit een zeer lange slaap. Tussen cold wave en post-punk worden hun koude en organische klanken gegoten in melancholische, vaak pakkende en soms dissonante melodieën, die dienen als muzikaal kader voor thema's die gedomineerd worden door dromen, liefdesverdriet en sociale kritiek.

Live Happily While Waiting For Death, een compilatie van zelfgemaakte demo's opgenomen eind jaren 80, werd in september 2021 uitgebracht op Wool-E Discs / Dans les Profondeurs.

De magie is terug. The Ultimate Dreamers zijn terug in actie met een nieuwe line-up en een vernieuwd repertoire, en spelen een reeks concerten.

In oktober 2022 bracht het kwartet de single Polarized uit (waarbij vooral de invloed van de man achter de knoppen in de studio zorgt voor de meerwaarde aka Len Lemeire, bekend van Implant, Crash 32 en Anne Clark). Begin 2023 volgt de EP Echoing Reverie.

Website · Facebook

Kinex Kinex (be – dark wave)

Na enkele jaren van zweten, randjes aanscherpen, knippen en plakken, obscure tracks bijwerken, werken aan arrangementen van obscure tracks die misschien nooit het zonlicht zullen zien … biedt Raphaël Haubourdin (sinds 2021 ook bekend als zanger van Organic) met Kinex Kinex enkele zwarte titels aan die de duisternis omarmen en daarmee zijn muziek eindelijk aan de man weet te brengen!

Facebook

DJ sets & afterparty:

LisaLuv (Addams Family) en Misty: vooraf, tussendoor en achteraf zullen zij alles doen om de excellente sfeer staande te houden en de mensen aan het dansen te brengen.

SUIR, The Ultimate Dreamers, Kinex Kinex | Facebook

Adres:

Le Lac - Witte de Haelenstraat 36 - 1000 Brussel

Website

Voorverkoop: €7 (online shop) (tot 5.01 – 18:00)

Aan de kassa: €10