Goldkimono (NL) lanceert de nazomer-single 'Hello' uit tweede album

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    10 oktober 2023

Californian good vibes uit Nederland: laid-back pop, hiphop en hier en daar reggae invloeden, voor fans van Jack Johnson, Bran Van 3000, G. Love & Special Sauce, Manu Chao, Arrested Development, etc.


Goldkimono's meest recente single 'Hello' werd al bijna 600.000 keer beluisterd op Spotify en is in Nederland te horen op NPO Radio1, NPO Radio 2, 3FM, Radio Veronica, Radio 538 etc.

In zijn thuisland speelde de Nederlander afgelopen zomer op de grootste festivals zoals Pinkpop, Into The Great Wide Open, Concert At Sea etc. En de afgelopen weken kon je hem live zien in de bekendste uitverkochte venues van Nederland (o.a. Oosterpoort, Tivoli, Doornroosje, Paradiso etc). Nu zaterdag kan je Goldkimono gratis aan het werk zien in Brussel in Café Maison du Peuple.  

Goldkimono is een vibe. Een frequentie, om precies te zijn. Sonische trillingen die door de luchtgolven bewegen op de beat van jaren '90 hiphop met de snelheid van de eilandtijd. Noem het een gevoel, een esthetiek of een stemming, voor de Nederlandse producer/schrijver/kunstenaar Tienus Konijnenburg is het "allemaal energie." Golven die zachtjes over het zand spoelen, een skateboardwiel dat op de stoep van Venice Beach slaat, stalen snaren die tegen het hout van zijn gitaar bewegen - het geluid van Goldkimono is tastbaar.

Gebaseerd op de teksten van de nummers op het album 'Something Out Of Nothing' van Goldkimono, lijkt het algehele concept van het album te draaien om het omarmen van het leven, persoonlijke groei en het vinden van schoonheid in eenvoud. Het album brengt een positieve en opbeurende boodschap, moedigt luisteraars aan om in het moment te leven, de kleine vreugden van het leven te waarderen en te zoeken naar persoonlijke ontwikkeling en zelfontdekking.

De nummers raken aan verschillende aspecten van het leven, van genieten van eenvoudige genoegens en leven in het heden tot reflecteren op ervaringen uit het verleden en het overwinnen van uitdagingen. De teksten gaan ook in op het belang van familie, liefde en relaties, en benadrukken hun invloed op iemands reis door het leven.

Door de thema's dankbaarheid, zelfonderzoek en emotionele veerkracht lijkt het album luisteraars te inspireren om hun eigen pad te vinden, verandering te omarmen en de schoonheid in de wereld om hen heen te herkennen. Het moedigt een gevoel van hoop en optimisme aan, zelfs in het aangezicht van tegenslag, en benadrukt de waarde van connecties met anderen en de impact van deze connecties op persoonlijke groei.

Over het geheel genomen is 'Something Out Of Nothing' een oprecht en introspectief album dat luisteraars wil verheffen en inspireren, en hen eraan herinnert om betekenis en vreugde te vinden in zowel de ups als de downs van de levensreis.

Voor dit album werkte hij samen met de bekende  Britse celliste en arrangeur Rosie Danvers, die eerder samenwerkte met sterren als Adele, Kanye West, Coldplay, Emeli Sandé, The Script, Rita Ora en Paul Weller.

Goldkimono brengt persoonlijk tweede album uit

"Ik heb een album gemaakt dat 'Something Out Of Nothing' heet. Het gaat over creatie. Over er iets van maken. Waaruit? Nou, het leven, je situatie, relaties, je omgeving, gewoon 'het' in het algemeen. Wat het ook voor je betekent.

Voor mij was het de pen op papier zetten. De gedachten opschrijven, de gevoelens bevrijden, de schaduwen van de muren zingen. Ruimte maken om het leven te omarmen, persoonlijke groei en schoonheid vinden in eenvoud.

Er staat een liedje over mijn vader op het album, er staat een liedje over de toestand van de wereld op het album, een liedje over dansen als remedie tegen verdriet, maar terwijl ik over dit alles nadacht was mijn conclusie dat het daar uiteindelijk niet allemaal om draait. Want uiteindelijk denk ik dat het om jou gaat. En over wat je doormaakt en hoe je je voelt. En hoe deze liedjes betrekking hebben op jouw wereld. De luisteraar. Daar ben ik in geïnteresseerd. Dus vertel het me. Ik hoop dat het je op een positieve manier zal beïnvloeden.
" - Goldkimono

'Firestone' van Kygo 1 miljard streams

Begin 2015 werd 'Firestone' van de Noor Kygo een wereldhit, een song meegeschreven door Goldkimono. Sinds kort staat de Spotify teller op meer dan één miljard streams en op YouTube werd de clip maar liefst 900.000 bekeken

In 2020 bracht Goldkimono 'To Tomorrow' uit, de eerste single van zijn debuutalbum 'The Legend of the Goldkimono' dat verscheen in 2022 en reeds 14 miljoen keer beluisterd werd op Spotify. Een nummer dat ook bij ons volop te horen was op de radio.

Jarenlang schreef hij voor bekende artiesten als Kygo, Suzan & Freek, Duncan Lawrence en Anouk. Maar zijn beste liedjes heeft hij voor zichzelf bewaard op z’n tweede solo-album.