Marathon confronteert geldlustige bedrijven met The Company!

Previews:Overige
 Silke D    10 maart 2022

Aanstaande vrijdag staat Marathon in de finale van de Amsterdamse Popprijs en in aanloop brengen ze vandaag deze live-video voor The Company uit. 


De band Marathon beweegt zich al enkele jaren door de Amsterdamse underground, maar muziek kwam er nog niet uit. Tot nu! In aanloop naar de finale van de Amsterdamse Popprijs in de Melkweg aanstaande vrijdag presenteert de band een live-opname van ‘The Company’ – een klaagzang over grote bedrijven met mooie promopraatjes die in de praktijk, over de rug van haar werknemers, alleen maar uit zijn op zoveel mogelijk geld verdienen.

Voor fans van: IDLES, Shame, The Fall

The Company is opgenomen in Helicopter Amsterdam door Daan Duurland (Katzwijm, The Industry, Private Banking) en vastgelegd door Alek Riquelme (Bad Vibes).

MARATHON
De band Marathon moet net als deelnemers van de oud-Griekse hardloopwedstrijd regelmatig van de blaren bekomen. Blaren die ontstaan door spelen vol overgave, maar ook symbool staan voor de blaren waar onze maatschappij de ‘next gen’ generatie steeds vaker op laat zitten. Met een explosieve mix van shoegaze, indie en postpunk uit Marathon hun frustratie over de steeds groter wordende tweedeling in de maatschappij.

Marathon beweegt zich al enkele jaren door de Amsterdamse underground; ruim twee jaar aan opgekropte frustratie heeft de band naar de oppervlakte gedreven. Frustraties over alledaagse, matige momenten zoals avondeten uit de magnetron en tv-kijksessies rond het middaguur. Frustraties over de  ontwrichte samenleving, waarin mensen steeds vaker tegenover elkaar komen te staan en jongeren zwemmen in een zee van eenzaamheid, woningnood en verloren ambitie. Frustraties die Marathon in een onuitputtelijke bron van energie heeft weten om te zetten.

Uit deze bron tapt ieder publiek uitbundig mee. “De eerste snaar is nog niet aangeslagen en de eerste tekenen van een moshpit ontstaan” zo schrijft  3voor12 over de halve finale van de Amsterdamse Popprijs in Paradiso. Eerder moesten al onder andere het SkateCafé, Slachthuis, Garage Noord en Le Guess Who?’s festival U? aan de explosie genaamd Marathon geloven.

De meeslepende nummers van Marathon - vol praatzang, catchy refreinen en dissonante solo’s - bieden een bemoedigend perspectief op een sombere werkelijkheid waar je soms even aan wilt ontsnappen. Dit doen ze door er goed hard over te schreeuwen. Altijd met een voetnoot van optimisme, want zelfs onder de meest donkere dekens kun je dromen over betere tijden.