Sex Revolver @ Den Trap

Fotoverslagen:Andere
  levi deluycker    27 april 2011

Zaterdag was het één en al Groot- Britanië  dat de klok sloeg in café Den Trap. Sex Revolver moest namelijk optreden, een Belgische coverband van TheSex Pistols. De britse vlaggen hingen over de versterkers en ook de backdrop toonde typische britse taferelen(de typische britse bussen etc.)  In de groep spelen mensen mee die we toch wel een ferme staat van dienst hebben. De leden maakten deel uit van o.a. Definitivos, Liar, Blindfold, Marky Ramone & The Speedkings, de band van Walter Lure(ex-Heartbreakers) en nog vele meer.


Nu moet ik zeggen, een coverband reviewen is nogal raar natuurlijk, maar aangezien wij er wel een goed feestje aan overgehouden hebben, dachten we ze eens aan u voor te stellen. De band trapte furieus af met pretty vacant en meteen zat de sfeer er al goed in! Ook de andere hits (aangezien TheSex Pistols hun full album vol klassiekers stond is dit niet echt moeilijk) kwamen ruim aan bod. Holiday in the sun, submission, problems, God save the Queen en Anarchy in the U.K(of wat dacht u?) passeerden allemaal de revue. Maar niet alleen het klassieke album Never mind the bollocks komt bij deze coverband aan bod. Ook My way van Sid Vicious(ex- Sex Pistol) en no one is innocent (uit het album the great rock ‘n roll swindle (een collaboratie die TheSex Pistols aangingen met Ronnie Biggs) werden voorgesteld.

Muzikaal gezien zat het natuurlijk allemaal snor. Maar ook qua podiumprestatie viel er zeker niet te klagen. Johnny Rotten van dienst, Vito, leunde intensief heen en weer over zijn microfoon zodat het na een tijdje wel leek alsof hij aan touwtjes hing. De voorste rijen kregen af en toe eens de kans om een woordje mee te zingen en ik geloof dat Vito wel op de hele eerste rij hun hoofden heeft gesteund. Die sfeer werkt ook meeslepend, plotseling werd me het woordje stagediven in het oor gefluisterd door zanger vito en weg was ik! (eerlijk gezegd, hij kon evengoed high fiven gezegd hebben, wij hebben nogal een eigenzinnig geheugen)  Ook Bassist Vic Sicious sprong tijdens de bisnummers plots het publiek in. Dus wie wel eens zin heeft om nog eens terug de punker op een concert uit te hangen, bij Sex Revolver kunt u dit gerust. Extra voordeel: U kent al alle songs!