Wende vanaf April met nieuwe show in Vlaanderen!

Previews:Overige
 Silke D    11 maart 2022

Wende ontwikkelde zich de voorbije jaren als één van de meest spraakmakende artiesten en performers van Nederland. In 2015 brak ze door in België met haar voorstelling en gelijknamig album MENS, dat ze in samenwerking met schrijvers als Dimitri Verhulst, Arnon Grunberg en Joost Zwagerman ontwikkelde.


Bij Wende worden concerten totaaltheater. Met schurende existentiële teksten, dampende elektronica, klassieke invloeden en visueel design van wereldformaat sleept ze het vertellende lied van Piaf en Brel de 21ste eeuw in en weet haar publiek steeds diep te raken. Haar miniatuurvertellingen leggen de menselijke ziel en de breuklijnen van onze tijd zowel kwetsbaar als rauw bloot. Vanaf april 2022 is ze opnieuw te zien in de theaters en concertzalen met haar nieuw show 'De Wildernis'. Drie jaar geleden zette ze De Roma in Antwerpen in vuur en vlam met haar voorstelling MENS. Haar nieuwe tour "De Wildernis" doet daar ongetwijfeld nog een schepje bovenop.

Met ‘De Wildernis’ etaleert Wende weerom met allure haar enorme veelzijdigheid. Ze combineert al jaren pop, elektronica, jazz en klassiek, in grensverleggende interdisciplinaire voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit; ze won een Edison in bijna elke categorie en werd als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf. Na haar bejubelde voorstelling MENS heeft ze de afgelopen jaren gewerkt aan de voorstelling ‘De Wildernis’. In samenwerking met coproducent Toneelgroep Oostpool, het NKK NXT koor en een (inter)nationaal artistiek team verkent Wende de wildernis in onszelf en de wereld daarbuiten. Ze vertaalt wat tussen hart en onderbuik woont in een nieuwe multidisciplinaire show. De liedteksten werden geschreven door onder andere Marieke Lucas RijneveldS10 (Stien den Hollander), Marjolijn van Heemstra en uiteraard Wende zelf.Wende"Mijn nieuwe show De Wildernis is een pleidooi voor het echt zien: écht voelen en echt luisteren voorbij de conventie, voorbij de gebaande paden en aan wat wel of niet lijkt te kunnen of aanvaardbaar is, voorbij de geschreven en ongeschreven regels waar we ons in deze geciviliseerde samenleving aan moeten houden. De Wildernis is een ode aan de nieuwsgierigheid, voor wat er onderhuids woekert in ons mensen: De dingen die niet gezegd worden, het zwijgen, de verborgen verlangens, de geheimen die soms generaties lang levens bepalen, de schaduwkant die we allemaal in ons hebben en vaak te eng vinden om er heen te gaan. Misschien schuilt in de wildernis wat ons verbindt: een kort leven in al z’n grilligheid, tederheid en schoonheid dat het verdient om vol geleefd te worden."

Over Wende:
Wende haar carrière begon in 2003, sindsdien maakte ze zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. Sinds 2017 cureert ze haar eigen voorstelling Kaleidoscoop waarin ze uitdagende samenwerkingen aanging met o.a. Typhoon, Blaudzun, S10, Marieke Lucas Rijneveld, Cello Octet, De Staat, Gil de Grid, House of Hopelezz, Willeke Alberti, ICK, David Laport en het Nationale Ballet. Van 2017 tot 2019 speelde ze haar succesvoorstelling MENS in uitverkochte theaters en clubs en op festivals als Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open. Haar album MENS won de Edison Pop Award 2019 in de categorie Beste Album en ze werd genomineerd voor het Beste Nederlandstalige Album. Afgelopen jaar maakte Wende ook aan haar eerste buitenlandse show in samenwerking met het gerenommeerde Londense The Royal Court Theatre. Hiermee speelde ze tien avonden in Londen. Volgend jaar zal deze voorstelling opnieuw te zien zijn, in zowel Londen als Amsterdam.

TOUR DATA:

16/4/22  Aalst - CC De Werf - Tickets
27/4/22  Antwerpen - De Roma - Tickets
3/5/22    Leuven - Schouwburg - Tickets
4/5/22    Hasselt - CCHA - Tickets
13/5/22  Geel - CC De Werft - Tickets

Meer over Wende:

FacebookWebsiteSpotifyYouTubeInstagramTwitter