Preview: Groezrock headliners #1

Previews:Festivals
      19 april 2011

Binnenkort is het zover, Groezrock is toe aan hun twintigste editie. Wat begon als een klein festival is uitgegroeid tot een festival bekend tot alle uithoeken van deze wereld. Het is het grootste punk/hardcore festival in BelgiΓ«. Tevens behoort dit festival ook toe tot de opener van de festivalzomer voor elk jaar. Snoozecontrol zal tot en met donderdagavond elke dag 2 headliners bespreken. Donderdag zullen we ze allemaal besproken hebben en zijn we tevens ook klaar om af te zakken naar het evenement

Vandaag bespreken we Flogging Molly en Underoath


Main Stage (vrijdag): Flogging Molly

Deze Iers-Amerikaanse folkpunk band heeft al gespeeld op alle grote festivals in BelgiΓ«. In 2003 kwamen ze ook al naar Groezrock waar ze toen een dijk van een optreden neerzetten. Voor de 20ste editie nodigde de organisatie deze doorgronde punkband opnieuw uit met als hoofddoel de grond opnieuw te doen daveren.

Tevens mogen we van deze groep ook heel wat nieuwe tracks verwachten tijdens hun live set want begin dit jaar brachten ze Speed Of Darkness uit. Dit album werd door velen warm verwelkomd. Voor de fans blijft het echter ook hopen op heel wat oude tracks zodat de klassieke meezingers blijven gelden (What’s left of the flag?)

Wij hebben alvast het gedacht dat deze folkpunk band zich van hun beste kant zal laten zien op vrijdagavond en festivaldag 1 daarmee ook fantastisch zullen afsluiten op zaterdagochtend.

FM

Eastpak Stage(vrijdag): Underoath

Laten we het houden op een muziekband die sinds het vertrek van hun laatste originele lid nog sterker zijn gekomen. Op 5 april 2010 moest de groep afscheid nemen van Aaron Gillespie en brachten ze tegelijk ook een nieuwe CD uit. Of dit tevens ook hun laatste album met clean vocals zal zijn wordt afwachten.

Volgens heel wat mensen zou de groep volledig veranderd zijn en dus zijn we allemaal wel benieuwd wat ze zullen brengen dit jaar. Het is namelijk al van 2009 geleden dat ze nog eens naar Groezrock kwamen (waar ze toen een fantastische set neer hebben gezet). Velen zeggen dat de band in zijn totaliteit een ommekeer heeft gemaakt en zich nu nog meer verdiepen in de metalcore als tevoren met heel wat grunge erin. Afwachten dus!

Het wordt dus een historische dag op de Eastpak Stage voor iedereen die de groep sinds hun afscheid nog niet aan het werk heeft gezien.

UO

  Contact