Gloednieuwe nu metal supergroep The Violent Inzident releaset debuutsingle-video ‘Nu-Metal!’; debuutalbum 'This Is Nu-Metal!' uit op 1-4-2022!

Previews:Overige
  Van Muylem    2 oktober 2021

Ha, de nineties en vroege zeroes. Ruimtetelescoop Hubble; de Golfoorlog; de intrede van het wereldwijd web; de burgeroorlog in Joegoslavië; de Gameboy; Helmut Kohl; Pfizers Viagrapil; het einde van de Sovjet-Unie; Bill, Monica & een sigaar; grunge, schaap Dolly; de dood van de prinses Diana en de massamoord in Rwanda. Maar al dit leed valt volledig in het niet bij de opkomst van een nieuw metal genre halverwege de nineties: nu metal. U weet wel: bands gehuld in Adidas tracksuits, baseball caps, baggy hoodies - aangevoerd door onuitstaanbare zangers met dreadlocks, kleine kinbaardjes, gebleekt piekhaar, tattoos en face piercings.


Met eigenlijk alleen nog pioniers/originators als KornLimp BizkitSOADPapa RoachSlipknotDisturbed en – vooruit – Deftones als relevante overlevers (schaamteloze na-apers als Five Finger Death Punch laten we hier uiteraard bewust volledig buiten beschouwing), is het genre al ruim 15 jaar op sterven na dood.

Tot vandaag dan. Want ineens, uit het niets, is daar… The Violent Inzident.

Opgericht in 1999 en 22 jaar geloerd op het perfecte moment om het voor dood gewaande genre weer eigenhandig te kunnen reanimeren met een debuutalbum dat alle hierboven staande nu metal bands doet verbleken tot een muzikaal anachronisme. Bestaande uit zeer getalenteerde mysterieuze muzikanten die al dan niet lid zijn van andere zeer bekende (post/nu) metal bands en/of van de Woke- en/of de LGBTQIAPK+ community, is The Violent Inzident:

Tiny D - Wannabe rapper douchebag
C-man - The guy who can actually sing
Bin Man - Bass and broomstick
Adidasshole - Guitar and sportswear
Monkeybird - DJ / samples / electronic noises and other unimportant things you can’t hear at all
General Jerkhov - Pots and pans

Debuutsingle-video ‘Nu-Metal!’ is afkomstig van het debuutalbum 'This Is Nu-Metal!' dat volgens eigen zeggen “not suitable for snowflakes”  is en dat op 1 april 2022 zal uitkomen with a little help from their nu metal friendsPre save de debuutsingle op SpotifyApple Music/Deezer.

Om iedereen over de zeik te krijgen maar vooral ook om weer eens te lachen in deze tijden van doom & gloom, volgt op 1 december de 2e single ‘Triggered (The Snowflake Anthem)’. Een enkeling die deze video reeds mocht zien, barstte spontaan in tranen uit van blinde woede en walging…

De band zal in 2022 door Europa toeren (club- en festival shows). Meer nieuws hierover volgt weldra.

Online media
Ook op social media is het vanaf vandaag niet meer veilig.

Facebookwww.facebook.com/theviolentinzident
Instagramwww.instagram.com/the.violent.inzident
YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UCWJI0dX1Ff-8vUVViGKWR3A
Twitter: @Violentinzident
TikTok: @the.violent.inzident