Limburgse modern new wave-band The Anaesthetics kondigt nieuwe single en debuutalbum aan!

Previews:Overige
  Van Muylem    22 maart 2022

Gentlemen Recordings kondigt met trots een nieuwe band in haar gelederen aan. Het uit het Limburgse Horst aan de Maas afkomstige viertal The Anaesthetics tekende onlangs een overeenkomst met het Rotterdamse label, en pakt gelijk door met een eerste single en een debuutalbum.


De band combineert feilloos dansbare elementen met onorthodoxe gitaarpartijen, eigentijdse en eigenzinnige elektronica, en romantische invloeden, die de band zelf samenvat onder de noemer "Modern New Wave".

Voor hun debuutalbum 1080 schreven de vier ‘gentlemen’ in één jaar tijd meer dan honderd nummers! Een gigantische klus die alleen kon slagen door inzet van een arsenaal aan instrumenten en een hoog arbeidsethos. Gewapend met synths, gitaren en software werd nummer na nummer geproduceerd. Niet alleen tijdens repetities en in de studio, maar ook thuis: woon- en slaapkamers werden omgetoverd tot heuse muziekstudio’s. Een megaproject dat eindelijk zijn vruchten afwerpt, en resulteert in de 10 tracks van het debuutalbum.

1080 verschijnt digitaal en op cd op 20 mei 2022. Het vinyl verschijnt een maand later, op 24 juni.
 
Voorafgaand aan het album verscheen op 11 maart de eerste single 'TV Celebrity', een prachtig dromerige track vol vintage electronica, en eigentijdse indie invloeden. De single is te pre-orderen via https://www.gentlemenrecordings.com/shop/.

https://spoti.fi/369ZxHt