Gratis festival Coq Rock belooft een wild hardrock feestje te worden

Previews:Festivals
 Koen Asaert    23 juni 2022

Coq Rock is een gezellig festival met een jarenlange traditie, waar de programmatie in het verleden grotendeels mikte op de hardere genres. Dit jaar lijkt het festival vooral in teken te staan van de nieuwe golf van hard rock, sleaze rock en glam metal bands.


Coq Rock vindt op zaterdag 9 juli plaats op het Kennedyplein in Vosseslag, een deelgemeente van De Haan, aan de Belgische Kust. In het Frans heet die gemeente Le Coq Sur Mer. Vandaar de naam Coq Rock. En het beste nieuws is, dat het net zoals elk jaar gratis is. Dus allen daarheen!

De West-Vlaamse female fronted heavy/power metal band Powerstone heeft de eer om het festival af te trappen. Verwacht u niet aan voor buitenstaanders onbegrijpbare Filip Kowlier-toestanden, maar aan in zeer degelijk Engels gezongen catchy heavy metal.

 

 

Mr. Myst is een vijftal dat in 2013 werd opgestart in Oostende door gitarist Atticus Myst. Het kwintet zorgt voor een mix van hard rock, glam rock en sleaze. Aangezien de zanger van De Haan is, kunnen we dit ook een lokale band noemen. Maar Mr. Myst is meer dan zomaar een doorsnee lokaal zootje. Dit is een kwaliteitsgroep die met hun aanstekelijke nummers en de nodig show telkens de harten van het publiek weet te veroveren.

 

 

De Portugese hard rock band Affäire omschrijft zichzelf als een stel rusteloze karakters ,gedreven door 70s punk rock straat decadentie, aangewakkerd door de NWOBHM rush, uiteindelijk crashend op glamour & sleaziness van de Sunset Strip. De band wordt vergeleken met LA Guns, Vain en Guns N’ Roses. Affäire speelt met andere woorden een steengoede hard rock met glam metal en sleaze rock invloeden.

 

 

Sweet Needles is een heavy rock band uit Parijs. Hun muziekstijl bevindt zich op het kruispunt van rock'n'roll en metal en zou je kunnen omschrijven als de hardrock van een jongere generatie. De band belooft een gevarieerde en punchy set. Sweet Needles brengt een frisse wind en een toekomst voor hard rock muziek zonder noodzakelijkerwijs te proberen om in een hokje te passen.

 

 

L.A. Cobra zet het hardrock feestje verder. L.A. Cobra is geen Amerikaanse band uit Los Angeles, maar Zuid-Afrikaanse sleaze rock grootheden uit Pretoria. Wel putten ze duidelijk inspiratie uit de Amerikaanse hardrock/ hair metal scene uit de jaren 80. Verwacht je aan melodieuze hardrock met prikkelende onderwerpen.

 

 

NIGHT LASER is een heavy glam metal band uit Hamburg. Hun handelsmerken zijn energieke podiumoptredens, ongebreidelde speelvreugde en verfijnde songwriting. Met hun drie albums "Fight for the Night" (2014), "Laserhead" (2017) en "Power to Power" (2020) wist NIGHT LASER zich te vestigen in de topgroep van de opkomende nieuwe metalgeneratie en geniet het in binnen- en buitenland een reputatie als superieure liveband.

 

 

Crashdïet, die zichzelf Zwedens meest chaotische sleaze band noemen, zijn een aantal keren in hun carrière door turbulentie gegaan, met sterfgevallen (o.a. de zelfmoord van frontman Dave Lepard), line-up veranderingen en een geschiedenis van misbruik waardoor Mötley Crüe's "The Dirt" een kinderboek lijkt. De jongens staan ​​er echter bekend om, dat ze de stukken oppakken en terugkeren naar het podium. Hun onmiskenbare flirt met de jaren 80 big arena rockbands zoals Guns‘N’Roses, KISS, Skid Row etc., gecombineerd met een opmerkelijk element van punk, heeft ze een belangrijke naam gemaakt in de revival van het sleaze en glam (of hair metal) genre. Crashdiëts motiverende slogan is “Go big or go home”. Deze jongens hebben duidelijk nog geen zin om naar huis te gaan, dus verwacht ik dat ze groots zullen worden.

Crashdïet pakt op meesterlijke wijze uit met heerlijke sleazerock en glammetal. De band en vooral gitarist Martin Sweet weet prachtige pakkende songs te schrijven. We zullen nog veel van deze uitstekende band horen. Mis de kans niet om ze live te zien!

 

 

Website / Facebook


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015