Wasted Bullet interview

Interviews:Nederlands
  levi deluycker    8 mei 2011

Zoals je al in onze review van Lights below sunrise van Wasted Bullet kan lezen waren we keihard onder de indruk van dit album. We besloten dus om de jongens even een platform te geven en ze enkele vraagjes voor te leggen. Wat volgt is een interview met een gedreven en (h)eerlijke band.


 Heren, gefeliciteerd met Lights below sunrise. Het album viel bij mij heel erg in de smaak. Dat ligt natuurlijk grotendeels aan de goede songs, maar ik schrijf het ook toe aan de hoge variatie in nummers. Was dit iets wat jullie resoluut naar streven of eerder iets wat spontaan groeide?

Allereerst, dankjewel! De variatie in de nummers is zeker iets wat we in ons achterhoofd meenamen, maar het is zeker spontaan gegroeid. We willen gewoon goede nummers maken, en of daar nou een breakdown of blastbeat bij hoort is een secundaire zaak. Zolang het nummer maar gediend wordt.

 

Ikzelf vond dat het album ook wel een emotionele toets had. We beschikten echter niet over de lyrics, dus kunnen we het daar niet uit afleiden. Zou je even willen vertellen waar de meeste nummers op het album over gaan?

Je hebt zeker wel gelijk over de emotionele kant van het album. De meeste nummers zijn eigenlijk veredelde liefdesliedjes. Het gaat verder over eerlijkheid, loyaliteit en verlangens. Wij zijn geen oppervlakkige band met teksten puur bedoeld om mensen op te ruien of iets dergelijks. Dat is ook niet wie wij persoonlijk zijn.

 

 Ik merk dat jullie wel wat uit de band springen als hardcore band. Bijvoorbeeld met de cleane vocals waar tegenwoordig toch wel wat op wordt neergekeken(al vond ik het persoonlijk originele en mooie vocalen). Ook met het laatste nummer Speak your heartache pt. 2, wat zowaar een heuse akoestische song is begeleid door een breekbare stem!  Waarom juist opteren voor zo’n gewaagde zet? En hoe belangrijk is het voor jullie om uit de band te springen tussen tal van andere bands?

Zoals eerder gezegd, gaat het ons erom dat het nummer gediend wordt. Veel bands durven de stap naar cleane vocals niet te maken, omdat dit niet ‘hardcore’ genoeg is of iets dergelijks. Wij beperken ons niet bij het schrijven van nummers, bovendien haal ik er zelf voldoening uit om niet alles te schreeuwen maar ook een wat breekbare noot toe te voegen met mijn cleane zang.

 

Verder is het zeker belangrijk om je te onderscheiden te midden van de verzadigde scene die zich hardcore of metalcore noemt. Wij vinden het wel noodzakelijk dat je daarbij je eigen ding blijft doen en je er prettig bij moet voelen. Wanneer je muziek gaat spelen waar je zelf niet 200% achter staat, is het tijd om bij jezelf na te gaan of je nog muziek maakt voor de juiste reden.

 

We merkten al op op jullie myspace dat we Wasted Bullet op 8 Juni op het Leverage of Chaos fest in Genk mogen verwachten. Aangezien jullie maar een grens hoeven over te steken, vraag ik me af of jullie al veel in België hebben mogen optreden, en hoe  jullie dat ervaren? En mogen we ons nog aan een paar nieuwe data verwachten ter promotie van Lights below sunrise?

We hebben nog niet erg vaak in België gespeeld, tot onze spijt! We vinden het super om in België te spelen, de kids zijn erg enthousiast en ze waarderen je muziek heel erg, dat is de ervaring die we tot nu toe hebben met België. We zijn hard aan het werk om Lights Below Sunrise te kunnen promoten in België!

 

Hoe belangrijk is media zoals het internet voor een band? Zijn er speciale acties die jullie via dit medium ondernemen?

Het internet heeft de laatste jaren een essentiële rol ingenomen als het om bands gaat. Ook voor ons is het internet onmisbaar geworden. Via dit medium houden we onze fans op de hoogte van onze bezigheden, en het is ideaal om de fans te vragen wat zij graag zouden zien, bijvoorbeeld qua merchandise.

 

We hebben al een aantal acties via het internet gedaan, zo hebben we een Facebook-contest gehouden, waarbij ze ons profiel konden sharen, en een Twitter-contest. Er zullen ongetwijfeld meer acties komen, dus mensen moeten onze social media zeker in de gaten houden!

 

Een band met hun eerste album onder de arm is vast hongerig. Wat verwachten jullie of hopen jullie dat er zal gebeuren met behulp van het debuut?

In de eerste plaats hopen we natuurlijk dat we zo veel mogelijk kunnen spelen op plekken waar we nog niet geweest zijn! De band is voor ons niet alleen een manier om onze muzikale spinsels naar buiten te krijgen, maar ook een middel om plaatsen in Europa te zien waar we normaal gesproken nooit zouden komen! Daarnaast hopen we dat we zoveel mogelijk nieuwe mensen aanspreken met onze muziek!

 

Kan je eens aan ons en de lezers van dit interview uitleggen wat we precies mogen verwachten op een Wasted Bullet concert?

Je hoort melodieën die je de weken na het optreden in je hoofd zullen achtervolgen, energievolle breakdowns waarbij het moeilijk is om stil te blijven staan, en het belangrijkste van allemaal: je ziet een band die 200% geeft.

 

Hoe verliep het opnameproces? Jullie plaat is immers gemixt en gemastered door Jochem Jacobs die al met vele bands (waaronder Welkin, In Quest, Outcast, Textures, Severe torture en The red shore) samenwerkte, wat ons wel een grote kans lijkt.

Werken met Jochem was inderdaad een gouden greep, hij begreep zowel als muzikant als producer de richting die wij in wilden gaan met dit album. Hij heeft met zijn kennis en ervaring de juiste toevoeging gedaan aan het album. Daar komt nog bij dat Jochem een super toffe gozer is, dus wie weet werken we in de toekomst nog eens met hem samen!

 

Het beeld van op de cover van Light below sunrise ademt een eigen sfeer uit. De verlaten snelweg met de lichtflits op de voorgrond, en wat lijkt op een aankomende auto. Zit er een betekenis achter?

Jazeker, we wilden dat het artwork van dit album bijdroeg aan de emotionele lading die dit album met zich meedraagt. Iedereen kan zijn eigen verhaal bij het artwork plaatsen, maar de belangrijkste boodschap is toch wel dat het leven soms als een flits aan je voorbij gaat. De manier hoe je hier mee omgaat is voor iedereen anders.

 

Hebben jullie nog een laatste boodschap voor onze lezers van snoozecontrol?

Graag gedaan! Snoozecontrol super bedankt om de tijd te nemen om dit interview met ons te doen! Verder hopen we alle lezers van Snoozecontrol op Leverage Of Chaos fest te zien!

 

Bedankt voor dit interview!

wasted bul